< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.08
2012
Prou imPPosicions: és Maó!


Membres de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Menorca ens hem concentrat aquest matí a la plaça de la Constitució, davant de l’Ajuntament de Maó per protestar contra la decisió del consistori de castellanitzar el topònim de la ciutat. Durant l’acte de protesta,  joves independentistes hem desplegat una pancarta que duia per lema “Prou imPPosicions, #ésMaó” per reclamar a la batllessa Ágeda Reynés que mantingui el topònim català “Maó”.

El portaveu de les JERC – Menorca, Joan Albert Pons, ha volgut destacar que “ells són la minoria radical que està provocant una inquisició lingüística d’una manera sorprenentment ràpida”. D’aquesta manera Pons ha volgut demanar en nom de les JERC “sa dimissió del regidor Salvador Botella per sa seva obsessió pels decretazos i per tirar endavant polítiques neofeixistes”.

A l’acte també s’hi ha desplaçat el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, que s’ha mostrat consternat per “l’ofensiva espanyolista que el govern de José Ramon Bauzà i els seus dirigents estan portant endavant a les Illes Balears i Pitiüses”. Així mateix, Gómez ha remarcat “la unitat lingüística, econòmica, cultural i política que representen els Països Catalans”, i davant l’ofensiva dels partits de dretes arreu dels país, ha anunciat que “el jovent independentista no pararem mai de lluitar i plantar cara fins que aconseguim uns Països Catalans lliures i socialment justos”.

El jovent republicà de Menorca ha anunciat més mobilitzacions, actes i campanyes durant la tardor i l’hivern si la idea del consistori d’espanyolitzar el nom de Maó segueix endavant.


foto-esmao.jpg foto-esmao.jpg