< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.10
2017
Ara, República!

Avui dijous dia 12 d'octubre les JERC Ponent tornem a sortir al carrer a mostrar el nostre rebuig al dia de la Hispanitat

Avui dijous dia 12 d'octubre les JERC Ponent tornem a sortir al carrer a mostrar el nostre rebuig al dia de la Hispanitat. Un dia que només fa que recordar un 12 d'octubre de 1492 quan la colonització del continent americà per part de la Corona de Castella i finançada pels Reis Catòlics es va fer efectiva.

Aquesta no vas ser pas una integració pacífica de les civilitzacions que ja convivien en el continent americà, sinó que va suposar la implantació d'un règim esclavista, basat en l'explotació de nadius per tal d'espoliar el territori, que els contemporanis de l'època varen permetre's anomenar Nou Món. No només van ser les persones qui sofriren aquest abús de poder, ja que, les societats natives també van patir canvis en el seu estil de vida que, malauradament, va suposar l'aparició de grans malalties que, en relativament pocs anys, amb l'ajuda dels exterminis, com els liderats per Hernan Cortés, entre d'altres, van acabar amb la major part de la població indígena portant-la gairebé a la seva extinció.

Avui, moltes de les nacions oprimides pel Reino de España han pogut obtenir el seu alliberament nacional constituint-se en desenes de repúbliques llatinoamericanes. Viuen sota la llibertat i sota el seu dret a decidir, són elles qui marquen el seu dia a dia i qui vetlla pel seu territori i la seva gent com a ciutadans i no com a membres d'una colònia. Gràcies Amèrica per tanta resistència!

Actualment l'Estat espanyol continua amb les repressions dels territoris que encara creu que restem com a colònies del seu imperi. Cal que denunciem la violència de les forces d'ocupació de l'Estat durant l'1 d'octubre contra la població de Catalunya. Actes que vam poder veure repetits per part dels feixistes aquest 9 d'octubre a València amb la complicitat d'un Estat que no s'allunya dels qui pensen com els que colpejaven aquest passat dilluns.

Aturem-ho! No passaran!


Aquest 2017 ens toca a Catalunya marxar d'aquest Estat opressor, que ens ocupa el territori i ens nega les llibertats legítimes com a poble. Ara, després de que el "Sí" s'imposés al Referèndum d'independència ens toca a nosaltres dur a terme aquest alliberament nacional i recuperar els nostres Drets legítims.

Ara, República! Demà, Països Catalans!

Ara, República! Ara, República!

ARTICLES RELACIONATS