< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.10
2018
El Jovent Republicà de Ponent despenja l’estelada des de la Seu Vella de Lleida i homenatja les persones preses i exiliades polítiques

Aquest matí s’ha despenjat la senyera de l’estelada des de la Seu Vella amb motiu de rebuig a la festa nacional d’Espanya: El dia de la Hispanidad.

El Jovent Republicà no té res a celebrar el 12 d’octubre. És una festa on es perpetua el poder abusiu que van sofrir les tribus indígenes el 1492 i que actualment el 2018 encara seguim patint a Catalunya.
 
El modus operandi de l’estat segueix sent la violència i el càstig a aquells i aquelles que pensem diferent del que pensa el govern. Per tant, reivindiquem un cop més la llibertat d’aquells que simplement van complir la voluntat del poble i van lluitar per la dignitat d’aquest. No oblidem que, després de quasi un any, encara hi ha nou persones empresonades de manera injusta i set persones desterrades a l’exili .
 
Un any més a Lleida despengem aquesta bandera que significa molt més que un tros de roba. Representa la voluntat de llibertat d’un poble que se sent oprimit i sent que no es respecta els seus drets com a éssers humans.

La Seu Vella de Lleida La Seu Vella de Lleida