< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.02
2006
Les JERC - Borges recullen firmes per la ILP 'Televisió sense Fronteres'

Les JERC de les Borges Blanques han estat recollint signatures a favor de la Iniciativa legislativa Popular (ILP) "Televisió sense Fronteres" impulsada per Acció Cultural del País Valencià i que ha de permetre, entre d'altres, la recepció plena de TV3 al País Valencià, en tant que es tracta d'una mateixa àrea lingüística com són els Països Catalans.

Aquesta iniciativa pretén posar fre a la política de censura televisiva imposada pel Govern valencià en mans del PP i amb la col·laboració del ministeri d'indústria espanyol en mans del PSOE. Aquesta proposta popular de llei té com a objecte garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisió autonòmiques realitzades totalment o majoritàriament en les llengües incloses en l'àmbit de protecció de la Carta europea de les Llengues regionals o minoritàries en les altres comunitats autònomes amb les quals comparteixin llengua, com són el català, a l'àmbit dels Països Catalans, o el basc a l'àmbit d'Euskal Herria.

Les JERC han recollit les firmes, conicidint amb la Fira de l'Oli de les Borges,  una de les activitats més important de la capital de les Garrigues durant l'any.