< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.03
2006
Les JERC escullen Marta Vilalta com a candidata a les llistes d’Esquerra a Lleida a les eleccions al Parlament

L’organització juvenil independentista aprova el seu programa electoral per unanimitat a la Conferència Nacional d’Igualada

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han aprovat aquest cap de setmana per unanimitat el programa electoral i els candidats de l’organització que aniran a les llistes d’esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor, en el marc de la Conferència Nacional de la primera organització política juvenil dels Països Catalans.

La candidata de les JERC que anirà a les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya per Lleida és Marta Vilalta, de Torregrossa, periodista, de 25 anys i actual secretària d’imatge i comunicació de les JERC-Ponent. La cap de llista de les JERC per Barcelona, és Gemma Lago, nascuda a Cervera, i per Girona, és Eduard Adrobau de Vidreres.

En el programa electoral aprovat s’hi inclou la convocatòria d’un referèndum vinculant d’autodeterminació, l'impuls de la participació juvenil a través dels consells locals de joventut, fixar l'edat legal per votar als 16 anys i afrontar la crisi econòmica des de l'esquerra, entre d'altres.

En la trobada de les JERC, Pere Aragonès, actual diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, i Eugeni Villalbí, secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya —també de les JERC—, han explicat la feina feta en els diferents àmbits d'actuació. Aragonès ha destacat l'aprovació de la Llei de consultes populars per via de referèndum i Villalbí les polítiques de joventut reivindicades per les JERC des de fa molts anys i que s'han aplicat al Principat en aquesta legislatura. A l’acte també hi van participar el president d’Esquerra, Joan Puigcercós i el diputat i cap de campanya, Xavier Vendrell.