< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

23.09
2021
23S: VisiBIlitzem-nos

Article de l'Aran Castell, militant del Jovent Republicà de Balaguer en motiu del dia de la visibilització bisexual.

Avui, 23 de setembre, és el dia internacional de la bisexualitat. Una persona bisexual es aquella que manté relacions sexuals o romàntiques amb el mateix sexe o l’oposat. 

Al principi només es va donar a conèixer les lesbianes i els homosexuals. La bisexualitat sempre ha estat un tema tabú, tant dins la comunitat LGTBIQ+ i la heterosexual. A partir del setembre de 1999 es va establir el dia internacional de la bisexualitat commemorant l’aniversari de Freddie Mercury, a qui les activistes van triar com a icona de bisexualitat. Una de les activistes feia l’aniversari el 23 de setembre i es va triar aquest dia.
La bisexualitat es real i és vàlida, no es cap moda, ser bisexual no és estar confós i ser bisexual no es cap etapa. L’orientació sexual tampoc té res a veure amb quantes persones comparteixis la teva sexualitat. La bisexualitat no vol dir que estiguem indecises, ja que fomenta la normativitat que només hem de sentir atracció cap a un gènere.
Aquestes darreres setmanes hi ha hagut un increment d’agressions al col·lectiu LGTBIQ+, per això es necessària l’organització per fer front al feixisme i al masclisme, aquesta xacra social que arrosseguem massa temps. L’autodefensa es legítima!
Per això, el Jovent Republicà de Balaguer ens organitzem per continuar trencant tabús entorn la bisexualitat i solidaritzant-nos amb totes aquelles persones que pateixin violència bifòbica, LGTBIfòbica o masclista.
El Jovent, ens BIsivilitzem!

Imatge article