< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

26.01
2023
26 de gener, dia del soldat català

Com cada 26 de gener, el Jovent Republicà commemorem el dia del soldat català per tots aquells que s’han deixat la vida per defensar la nació catalana amb orgull i valentia.

 

Aquesta data de celebració coincideix amb la batalla de Montjuïc de 1641, on els catalans i la força dels segadors entraren a Barcelona per reclamar la llibertat que tant anhelaven. Liderats per Francesc de Tamarit, guanyaren la batalla i mataren el virrei espanyol, Dalmau III de Queralt, mentre intentava fugir en una galera.

D’altra banda, actualment vivim sota l’assetjament constant de l’estat espanyol que pressiona a Catalunya i el seu autogovern per implantar les seves mesures neocolonialistes, doncs diguem no a la castellanització de la nostra pàtria. Organitzem-nos i lluitem en favor de la llibertat, la justícia i l’autodeterminació del nostre poble. Per a fer-ho possible necessitem un jovent amb idees, ben organitzat i que lluiti per la seva terra.

 


 

“Qui doncs podrà persuadir-nos, a que un sol dia vulguem consentir, què s’entronitzi sobre els catalans, la vanitat i violència castellana? …”  


Manuel Ferrer i Sitges, Braç Militar del Consell de Cent (1713)

 


 


Seguim el camí dels nostres avantpassats, honorem als caiguts en combat, lluitem per la nostra nació i aconseguim que el jovent siguem la punta de llança per la victòria final. 


​Seguim el camí dels nostres avantpassats, honorem als caiguts en combat, lluitem per la nostra nació i aconseguim que el jovent siguem la punta de llança per la victòria final.
  • Biel Lamparero Cantó
  • Secretari de Campanyes i Mobilització
  • 25/09/2023 Mollerussa
  • t: @
  • b: