< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

25.01
2021
Cap a un model descentralitzat i sobirà de producció d'energia

Article de la candidata del Jovent Republicà, Sara Domenjó, sobre quin és el model que defensem de producció d'energia sostenible: proximitat, descentralització i al servei de les persones. Evitem l'especulació i el negoci de les multinacionals. 

La transició cap a un model més verd i sostenible és un dels principals desafiaments que eixteixen avui en dia. En aquesta línia, ja hem sentit alguns cops, tot el rebombori que es genera quan algunes multinacionals s’aprofiten d’aquesta situació i projecten grans macrocentrals solars i eòliques en terrenys fèrtils. Terrenys que ja concentren la major part d’aquestes instal·lacions. Aquestes multinacionals no tenen en compte l’impacte paisatgístic, ni sobre el medi ambient, ni sobre el sòl agrari. 
 
Aquest no és el model de generació i distribució d’energies renovables que necessiten les nostres comarques. Necessitem un model millor distribuït i de proximitat, en què hi participi tot el territori segons les seves necessitats i possibilitats, amb una estructura horitzontal que permeti participació de més agents i de la ciutadania, de manera més descentralitzada. Sobre aquesta situació, n’és un exemple, les instal·lacions projectades a la Segarra que compten amb l’oposició dels veïnsi també trobaran l’oposició del Jovent Republicà si no es fa una planificació meditada i a llarg termini sobre com establir models de producció sostenible, descentralitzats, desmassificats i horitzontals, fugint de l’especulació i interesos en determinades empreses de l’IBEX-35.
Energia sostenible sí, amb planificació!
 

Planifiquem l'energia sostenible
  • Sara Domenjó
  • @saradc_09
  • 02/07/2022
  • t: @
  • b: