< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

23.10
2019
El Jovent Republicà de Ponent condemna la brutalitat policial i insta a seguir mobilitzant-se i organitzant-se

El dilluns 14 d’octubre es publicava la sentència a les preses i als presos polítics. El Tribunal Suprem els condemnava en total a 100 anys de presó per haver donat resposta a una demanda democràtica com és el dret d’expressió a través del referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre del 2017.

El dilluns 14 d’octubre es publicava la sentència a les preses i als presos polítics. El Tribunal Suprem els condemnava en total a 100 anys de presó per haver donat resposta a una demanda democràtica com és el dret d’expressió a través del referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre del 2017.
 
Immediatament, el conjunt de la ciutadania d’arreu del país va sortir a protestar en contra d’una sentència clarament injusta i que atempta contra drets socials i polítics a més que té un abast molt més ampli que el del moviment independentista com ja ha explicat, per exemple, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) en un comunicat.
 
És en aquest context de mobilització i ja des del mateix dilluns quan les forces d’ocupació (tant Policia Nacional com Mossos d’Esquadra) utilitzaven una força i brutalitat desmesurada, vam poder presenciar manifestacions amb càrregues, trets de foam i inclús boles de goma. En la mateixa línia, també han establert un sistema de detencions arbitràries -una cinquantena- que ja han suposat l’empresonament només a Lleida de 5 joves (2 d’elles amb ordre d’expulsió) i més d’una quarantena de ferits.
 
El Jovent Republicà, igual que el moviment juvenil i estudiantil dels Països Catalans, també ha patit aquesta brutalitat policial amb cops de porra per sobre de la cintura que han suposat haver de suturar ferides, també nombroses identificacions arbitràries, confiscacions de material inapropiades o  impactes de foam  entre d’altres. Tot això instaurat en un clima d’alta presència policial, sobrecontrol i intimidació.
 
És per tot això, que les Joventuts d’Esquerra Republicana de Ponent exigim que la policia abandoni aquesta estratègia de repressió indiscriminada i compleixi en la seva totalitat els protocols a més de depurar responsabilitats dins del cos dels Mossos d’Esquadra. Al mateix temps, i com va aprovar el parlament de Catalunya, demanem, que la Policia Nacional i Guardia Civil, abandonin el nostre país perquè no són benvinguts.
 
Volem tornar a situar el punt de mira sobre la sentència i com aquesta menyscaba drets i llibertats, i per aquest motiu, fem una crida a tothom, i en especial al conjunt del jovent a que s’organitzi, i que segueixi exercint el dret de protesta de manera permanent i continuada. Volem mostrar la nostra solidaritat també amb totes les persones que han patit la repressió, han estat  ferides o detingudes al llarg d’aquests dies i n’exigim la seva llibertat i la finalització de les causes judicials obertes. L’única manera de seguir avançant cap als nostres objectius polítics és la mobilització massiva i constant com també la militància juvenil, i el Jovent Republicà, com sempre hem fet, estarem al peu del canó per organitzar el jovent.
 
Jove, davant l’hora greu que pateix el nostre país, surt als carrers, organitza’t i lluita per un present ple de llibertat!

Seguim endavant, passem a l'acció