< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

12.08
2021
Imprescindibles

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, militant del Jovent Republicà de Ponent on explica la importància del lleure educatiu especialment després dels episodis mediàtics on empreses com Rosa dels Vents contractaven en condicions precàries als monitors i monitores. Reivindica sobretot la necessitat de l'associacionisme i el lleure educatiu de base allunyat dels interessos econòmics.

Aquests dies, desenes d’entitats del lleure educatiu estan organitzant campaments, colònies i sortides arreu del nostre país. Durant l’any, caus i esplais, s’han hagut d’adaptar a la COVID-19, que ha fet encara més necessari el lleure educatiu per milers d’infants i joves i per la seua salut mental, més enllà dels propis reptes. La proposta pedagògica que ofereix el lleure educatiu és diversa però té un element en comú: la transformació social. I aquesta és precisament el que mou a molts caps i monitors a organitzar-se tot l’any amb l’objectiu de fer servei a la comunitat mentre la diversió esdevé també protagonista. A més, entenem les famílies com un actor nuclear de la relació infant-entitat, donat que molts cops les agrupacions de base actuen com una cursa de relleus intergeneracionals.
 
Fa unes setmanes, però, va ser notícia que es produïen males praxis laborals en el si de les patronals del lleure educatiu a la demarcació de Lleida. I és que la diferència entre les empreses que es lucren i les agrupacions de base del lleure educatiu és abismal. De fet, l’apoderament ciutadà, la consciència crítica, i l’educació en valors en són algunes. Per això, contra qui pretén fer negoci dels estius dels infants, cal reivindicar el lleure com una eina per transformar la societat tot fent-los protagonistes. Amb la pandèmia s’ha demostrat que el lleure educatiu era necessari, però ara cal que col·lectivament el fem imprescindible!

Amb la pandèmia s’ha demostrat que el lleure educatiu era necessari, però ara cal que col·lectivament el fem imprescindible
  • Oriol Olmo
  • Militant del Jovent Republicà de Ponent
  • 02/07/2022
  • t: @
  • b: