< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2007
La formació, una eina per a l'emancipació juvenil

A partir d'avui les JERC, el jovent independentista, us presenta les propostes del programa marc de les municipals per informar-vos de les principals propostes ens els àmbits de formació, habitatge, treball, salut, mobilitat, transports, paticipació i associacionisme i cultura. La formació és el foment del creixement i enriquiment individual de les persones a través del desenvolupament de coneixements i habilitats, fet que comporta que puguin emancipar-se lliurement amb tota garantia en l’àmbit laboral, però també en la salut, la convivència i la socialització plena.

A partir d'avui les JERC, el jovent independentista, us presenta les propostes del programa marc de les municipals per informar-vos de les principals propostes ens els àmbits de formació, habitatge, treball, salut, mobilitat, transports, paticipació i associacionisme i cultura.

La formació és el foment del creixement i enriquiment individual de les persones a través del desenvolupament de coneixements i habilitats, fet que comporta que puguin emancipar-se lliurement amb tota garantia en l’àmbit laboral, però també en la salut, la convivència i la socialització plena. Destaquem la rellevància de la formació com a nucli de l’emancipació, perquè és l’acció que permet a la gent jove desenvolupar-se lliurement, créixer com a persones i ciutadans per tal de poder crear una societat políticament justa i econòmicament igualitària. En aquest sentit, prioritzem la formació en coneixements, habilitats, actituds i valors, els quals volem vincular amb la gestió de l’administració partint d’aspectes com la responsabilitat i la codecisió.

Per això, us presentem un resum de les principals propostes de les JERC en l’àmbit de la formació:


Fomentar la formació del jovent en el camp de l’emancipació: potenciar en el si de les Oficines d’Emancipació Juvenil cursos encaminats a millorar el coneixement del jovent sobre els diferents elements que han de tenir en compte a l’hora d’impulsar el seu propi projecte de vida.

Promoure l’estudi a distància, a través de la presència d’un ordinador amb connexió a Internet per cada 100 joves, a equipaments públics que no siguin centres de formació per tal de garantir el dret a l’ensenyament a distància del jovent –biblioteques, sales d’estudi, etc.–. En aquest sentit, s’ha d’entendre l’accés a Internet com un servei públic a nivell local, entenent l’estructuració del sistema Wi-Fi municipal lliure com una bona eina per garantir l’accés a Internet a tota la ciutadania.

Crear biblioteques i acostar-les a la gent jove. Les biblioteques s’han de dinamitzar a través d’activitats que en fomentin l’ús per part del jovent. Una molt bona iniciativa és l’adequació dels horaris de la biblioteca als dels estudiants.

Crear centres d’estudi. Tots els municipis de més de 5.000 habitants han de tenir un espai on el jovent pugui estudiar en condicions òptimes. S’han de tenir en compte els horaris flexibles i adaptats als períodes d’exàmens i amb accés a l’alta tecnologia i a Internet.

Per a més informació consulteu el programa marc de les JERC.

formacio-262.jpg formacio-262.jpg