< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

05.12
2013
Deixem enrere la Constitució Espanyola

Un any més pel 6 de desembre, les JERC sortim als carrers per rebutjar la Constitució Espanyola. Sota el lema "Superem la Constitució: #referèndum2014", començarà la manifestació a les 19h a Pla de Palau (Barcelona) i acabarà al Centre Sant Pere Apòstol (carrer Sant Pere més Alt, 25) on tindrà lloc l'acte polític amb Gerard Gómez, Portaveu Nacional de les JERC i amb Alfred Bosch, diputat d'ERC a Madrid i, en acabat, la festa amb Pepet i Marieta i Tropical Riots PD's. (+info)

Una Constitució Espanyola que és el principal, i pràcticament únic, argument del Gobierno per impedir que els catalans i les catalanes puguin decidir el seu futur com a país en un acte tan i tan democràtic com és votar en un referèndum. Però, com poden dir que un referèndum és una cosa antidemocràtica amb la Constitució en mà? Una Constitució Espanyola que està signada per Juan Carlos I de Borbón, el Rei designat pel mateix Francisco Franco. Una Constitució Espanyola que, enguany, fa 35 anys. Sí, sí, 35 anys, això vol dir que només les persones que actualment tenen més de 53 anys van poder votar-la, vol dir que més del 68,6% de catalans i catalanes no l'han votada.

Ara resulta que el PSOE, que té moltes ganes de tornar a governar Espanya, s'ha adonat de tot això i porta per bandera una reforma de la Constitució. Una reforma? Ja hem ensopegat massa cops amb la mateixa pedra, aquest cop no comprarem gat per llebre. No volem més promeses, no volem més reformes, no volem més Constitucions Espanyoles! De fet, l'única Constitució que volem, és la catalana.

Ha arribat el moment de deixar enrere la Constitució Espanyola, ha arribat el moment de votar en referèndum, ha arribat el moment de construir la República Catalana!

Vídeo 
 

Superem la Constitució
  • Pol Girbal i Jornet
  • Portaveu de les JERC Vall d'Aro i Secretari de Comunicació i Formació de les JERC CCGG
  • 18/04/2024
  • t: @
  • b: