< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

18.11
2012
El jovent volem ser i serem els protagonistes de la construcció d'un nou país

Els i les joves, malgrat el que se’ns pugui dir, no ens resignem a ser la generació precarietat, la generació ni-ni, o la generació perduda. El jovent independentista dels Països Catalans no acceptem aquestes premisses i ens reivindiquem com el gran actiu pel nostre país i el motor de canvi de la societat en la qual vivim.

El jovent volem ser i serem els protagonistes de la construcció d’un nou país, perquè sabem que només amb la consecució d’un nou estat, amb la capacitat plena de decidir per nosaltres mateixos, com a poble, podrem crear oportunitats, garantir un estat del benestar fort i esdevenir una societat justa.

És obvi que cal canviar el context actual, un context marcat per una crisi econòmica ferotge, per una crisi democràtica i per una crisi de model. Les dades són esfereïdores i en el cas del jovent ens diuen que hi ha un 52% d’atur juvenil entre els 16 i els 24 anys, que s’han augmentat les taxes per a les matrícules universitàries fins al 66% i per tant molts joves no poden continuar estudiant per motius econòmics, o que molts companys i coneguts s’han vist obligats a marxar a l’estranger per buscar feina i garantir-se oportunitats de futur.

Aquest no és el model de país que volem. I de fet, és ja una urgència social obtenir totes les eines per poder fer-hi front i això passa per esdevenir un nou estat, per fer Catalunya independent, però també per canviar les polítiques de retallades que recauen com una llosa sobre les classes mitjanes i populars, que ens condemnen al jovent, i blindar l’estat del benestar i els seus pilars bàsics com són l’educació, la sanitat i els serveis socials. De res ens serveix construir un nou estat si ha de ser una mala còpia d’Espanya.
I ara, tenim davant l’oportunitat davant de culminar el procés d’Independència de Catalunya donant la veu al poble, preguntant a la ciutadania i garantint l’exercici del dret a decidir i la democràcia. Estem convençuts que vivim un moment històric i apassionant: tenim l’oportunitat de construir un país, de redefinir-lo de cap a peus i de decidir com volem que sigui, que en nostre cas el volem lliure, just i amb garanties per a tothom, radicalment democràtic i sostenible.


Per això tant o més important que aconseguir la independència és decidir qui serà el responsable de liderar l’alliberament del nostre país i quin model de país defensa. I en aquest sentit estem convençuts que només si ERC és forta es podrà garantir que el procés avanci sense renúncies i sense excuses, i es construirà una alternativa d’esquerres a les retallades i a les injustícies, basada en la redistribució de la riquesa i en un canvi de model productiu amb l’aposta pels sectors claus.

El 25N tenim una cita a les urnes per decidir cap on volem anar com a poble i també per escollir quines són les millors polítiques per sortir-nos-en. Per això el 25 de novembre jo aniré a votar i com sempre he fet, ho faré per una opció política que aposta pel jovent perquè sap que no som el futur, sinó que som el present. Per una força política, que com a hereus de les classes populars i treballadores defensa la igualtat de condicions i lluita contra la dualització de la societat. Per una força política que defensa els valors de la justícia i de la llibertat. El 25N votaré Esquerra Republicana de Catalunya, perquè jo vull ser protagonista de la construcció d’un nou país, lliure, democràtic, equilibrat i just.

Marta Vilalta
  • Marta Vilalta
  • Candidata de les JERC al Parlament de Catalunya
  • 28/03/2024
  • t: @
  • b: