< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

11.11
2012
Ara és la nostra, junts construirem un nou país

El jovent independentista dels països catalans, així com de les Comarques Gironines, portem molt temps treballant i esforçant-nos per aconseguir un país just, per a tothom, el país que volem.

Treballem per aconseguir un país lliure, que garanteixi la igualtat d'oportunitats, independentment de la procedència de les persones, el seu gènere o edat.

No volem un país basat en les retallades, que discrimina els qui tenen les rendes més baixes, i que posa per davant el rescat dels bancs, els interessos de les grans empreses i dels mercats, abans que els drets fonamentals de les persones com són l'accés a l'educació o a la sanitat. Així doncs, volem un país que garanteixi els serveis públics universals, l'accés a un habitatge digne, una educació pública i de qualitat per a tothom, així com els drets socials, econòmics i laborals del conjunt de la ciutadania. Un país respectuós amb el medi ambient, que camini cap a la revolució verda, invertint en energies renovables i fomentant la creació de llocs de treball en aquest sector. Un país amb un nou model de consum, encarat cap al comerç de proximitat que sigui totalment sostenible.

Aquest nou país, serà un país honest i transparent, on es controlaran els comptes dels organismes públics, es limitaran els sous dels dels seus càrrecs, i on es faran públics els pressupostos i la seva execució. Un país realment participatiu i democràtic, on la ciutadania podrà participar de manera directa a través de consultes vinculants i aprofitant les noves tecnologies. Construirem un país on els i les joves no es vegin obligats a marxar a servir cafès a Londres degut a un atur juvenil del 52%, ni vegin perjudicats els seus estudis per les pujades de les matricules universitàries, la massificació a les aules o l'augment de taxes en la formació professional.

El jovent independentista tenim les idees clares, sabem que ara és la nostra i sabem quin país volem. Ara és la nostra, és la dels qui avancem cap a la independència per aconseguir un país just, la dels que treballem defensant una cultura, una llengua, una identitat. Volem uns Països Catalans justos per a totes i tots, i això només ho aconseguirem quan puguem decidir. Aquests dies al bloc, anireu trobant diversos articles de gent que treballa amb nosaltres en aquest projecte, en el projecte de construcció d'aquest nou país.

Ara és la nostra
  • Ariadna Jou
  • Secretària de Comunicació de les JERC CCGG
  • 19/04/2024
  • t: @
  • b: