< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

16.04
2018
El jovent ens plantem. Diem prou!

El passat 23 de març va tornar a ser un dia trist per la història del nostre país. Dolors, Raül, Jordi, Josep, Carme i Marta. Altre cop cinc persones entraven a presó per les seves idees polítiques i una marxava a l’exili. Jordis, Oriol i Joaquim; Carles, Toni, Lluís, Meritxell, Clara i Anna, pensem en vosaltres cada dia. Per vosaltres lluitarem fins al final. No aturarem la nostra activitat política, així com vosaltres tampoc ho feu des de la distància. 

El dia 24 de març, vam fer el Festaca’t, tal com vosaltres voldríeu, reivindicant i denunciant les accions de l’Estat Espanyol, un estat repressiu i feixista que atempta contra els nostres drets i llibertats. Nosaltres, com a joves, hem d’aprofitar tots aquells espais nostres, on en som els protagonistes i on ens respectem entre nosaltres, sense violència de gènere ni de classe.

Per això és necessari espais d’oci alternatiu, on els i les joves tinguem garantida la llibertat d’expressió. El Festaca’t també demanava això, recordant a Valtònyc, Pablo Hasel, Elgio, Jordi Pesarrodona i Jordi Perelló, que ens els últims mesos s’han vist amenaçats sota les urpes de l’estat. Un estat espanyol que es declara com a estat de dret i on tothom és igual davant la llei, però és en aquests moment en què veiem que això és mentida. N’hi ha uns quants que gaudeixen d’uns privilegis per sobre de la resta. Hem de celebrar, però, que avui, tots aquells que vulguin, podran cremar una foto meva, així com jo ho podré fer amb la de qualsevol ciutadà de l’Estat Espanyol. Repeteixo, després de cinc anys, podré cremar qualsevol foto de qualsevol persona sense la por d’haver d’anar a presó.
 
La festa dels 10 anys del Destaca’t va ser tot un èxit, on el jovent de les Comarques Gironines vam gaudir de la bona música de Korxea, Tortellinis, Miquel del Roig i Seguirem, però també va ser un espai de lluita, on el públic va mostrar el suport envers els presos polítics que a ple segle XXI encara hi ha Espanya, però també va demostrar el seu enuig envers el règim del 78.
 
Per tot això, seguirem omplint els escenaris de lluita i llibertat!
Visca la Terra!


______

Anna Tresserras
@11Aannaa
Portaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Caldes de Malavella



Anna Tresserras
  • Anna Tresserras
  • Portaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Caldes de Malavella
  • 28/03/2024
  • t: @11Aannaa
  • b: