< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.06
2018
Comunicat de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Girona respecte el conveni de cessió de l’estadi de Montilivi al Girona F.C.

El proper divendres, el Ple de l’Ajuntament de Girona aprovarà la proposta de conveni de cessió de l’estadi de Montilivi al Girona F.C. per als propers 50 anys. La proposta presentada inclou diverses propostes plantejades pels diferents grups municipals per a millorar la relació entre club i ciutat. Entre d’altres, s’aprovarà un codi de conducta per al personal laboral de l’estadi, per evitar que es repeteixin episodis com la requisició de llaços grocs a l’afició, i es declararà el català com a llengua vehicular del club. També es destinaran diners del cànon a reformar l’estadi per a garantir el còmode accés a tots els gironins i gironines, eliminant les barreres arquitectòniques.

 

Per altra banda, no s’han inclòs al conveni les demandes més transformadores, que tenien a veure bàsicament en el retorn del cànon a la ciutat i preveien la inversió del club en el foment de l’esport base i femení a Girona i les Comarques Gironines. Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Girona entenem que el Girona F.C. és una entitat clau a la ciutat, que fomenta la cohesió social entre la ciutadania, i que podria ser una eina molt més potent per a fomentar la vida esportiva. Per això, creiem i lamentem que amb l’aprovació d’aquest conveni s’ha deixat passar una gran oportunitat per extreure tot el suc a aquest gegant mobilitzador de què disposem. La ciutat necessita dotar de més recursos l’esport base, i donar al femení la importància que mereix, fomentant el tracte igualitari i digne també a les esportistes gironines. El conveni en qüestió, però, no contempla cap tipus de moviment en aquest sentit.

Creiem que la posició negociadora de l’Ajuntament davant el Girona F.C. s’ha mostrat molt dèbil, i que la mala capacitat de gestió d’aquesta tasca de l’equip de govern ha comportat finalment l’aprovació d’un conveni de mínims, que no incorpora una transformació real del paper del club en pro de la ciutat. Lamentem, sobretot, les formes com el govern de Girona ha dut a terme el procés, ja que les negociacions s’han realitzat de forma totalment opaca i s’ha convocat el Ple per a l’aprovació del conveni pel 22 de juny, el mateix dia que expira l’anterior, posant sobre les esquenes dels partits de l’oposició la continuïtat del conveni amb Montilivi, i no la capacitat de negociació d’aquest acord. Aquest fet resulta encara més greu si tenim en compte la nul·la capacitat negociadora que ha mostrat l’Executiu amb la proposta final, i que el conveni contempla que la cessió de l’estadi sigui per 50 anys, anul·lant també la capacitat negociadora dels propers governs municipals.


El Jovent Republicà de Girona estem convençuts de la importància de renovar el conveni. Girona mereix un equip a Primera Divisió, que serveixi com a punt de trobada i cohesió social, i alhora fomenti la projecció de la ciutat. Tot i això, creiem necessari assenyalar que la proposta no s’ha realitzat de la millor manera, ni amb els millors resultats. Volem també obrir una reflexió entorn del model de negoci del Girona F.C. Entenem que la poca capacitat negociadora de l’Ajuntament està molt vinculada amb el desequilibri de poder que comporta el fet que el 88,6% de les accions del club pertanyin al City Football Group i Girona Football Group, l’empresa de Pere Guardiola. És molt complicat negociar amb un entramat empresarial tan gran com aquest. Per tant, un any després d’una gloriosa temporada a Primera Divisió, els gironins comencem a notar com el club està en mans del gran mercat i no dels socis, que han perdut el poc poder de què gaudien amb el model anterior.


Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Girona reivindiquem que cal canviar aquest model i recuperar el club de les mans dels grans mercats per a poder construir un club dels socis, enfocat a la ciutat i amb ganes de treballar amb ella. Amb l’aprovació d’aquest conveni a 50 anys, aquesta tasca es complica encara més, i caldrà una reflexió general per buscar la forma de superar aquestes dificultats i guanyar el poder que la ciutadania, els aficionats i aficionades i les persones sòcies hem de tenir en relació amb el nostre club. En definitiva, recuperar “l’orgull gironí”.



Girona, 21 de juny de 2018

 

L'afició del Girona F.C. a Montilivi durant la temporada 2017-2018 L'afició del Girona F.C. a Montilivi durant la temporada 2017-2018