< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

27.09
2021
El retorn de la presencialitat

Després d’un curs i mig de docència digital, les universitats tornen a omplir les aules amb les mesures i protocols pertinents per tal de garantir la seguretat de l’alumnat. 

El darrer curs acadèmic serà recordat pels que el vam experimentar com un curs definitivament anòmal marcat per les pantalles i les constants videoconferències. Definitivament, va ser un xoc considerable i és un alleujament que aquest curs se’ns presenti completament presencial des del començament, ja que la gran majoria dels estudiants i professors no estàvem preparats per una docència online i molt menys en mig d’un canvi d’etapa tan gran com el pas de l’institut a la universitat. 

Per tal de preservar la presencialitat a les aules, algunes universitats com la UAB, la UPF i la URV, estan implantant punts de vacunació sense cita prèvia, principalment enfocats a l'alumnat que no s’hagi vacunat encara. A més d’això, i com és lògic, es continua amb un protocol d’higiene similar al del curs acadèmic passat: desinfecció i ventilació regular de les aules, dispensadors de gel hidroalcohòlic dins del recinte i com no, les mascaretes. 

És important remarcar que la presencialitat dins les aules és un bé col·lectiu que ens ha costat moltíssim aconseguir, i que com tot bé col·lectiu la seva preservació està a les mans de totes i cadascuna de nosaltres. Per tant, és importantíssim que prenguem consciència del moment en el qual estem, de què si ara fem les coses bé i continuem sent responsables podrem per fi retornar a la normalitat social i acadèmica completa que tant trobem a faltar, sense mascaretes, distàncies, ni restriccions. 

És l’hora de fer un darrer esforç per no només mantenir l’anhelada presencialitat que tant ens ha acostat d’assolir, sinó també per recuperar la vida acadèmica i social que la pandèmia ens ha pres. 

Paula Mimoso, Militant del Jovent Republicà Vilanova i la Geltrú
  • Paula Mimoso
  • Militant del Jovent Republicà Vilanova i la Geltrú
  • 28/03/2024
  • t: @
  • b: