< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

25.11
2021
Contra les violències masclistes, impunitat zero!

Els assassinats de dones no son morts aïllades, sinó que són la punta de l’iceberg d’un sistema patriarcal i capitalista que ens oprimeix pel simple fet de ser dones. 

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. I en un dia com aquest, cal recordar que la violència masclista és la xacra més gran que pateix la nostra societat. 

Si posem les dades sobre la taula, durant el que portem de 2021 hi ha hagut més de 22 feminicidis arreu als Països Catalans. Dones assassinades en mans de les seves parelles, exparelles o homes del seu entorn. Els assassinats de dones no son morts aïllades, sinó que són la punta de l’iceberg d’un sistema patriarcal i capitalista que ens oprimeix pel simple fet de ser dones. 

En aquest sentit, les dones patim violències masclistes en molts àmbits de la nostra vida. En l'àmbit íntim de la parella; en l'àmbit laboral; en la salut, com la violència obstètrica; la violència econòmica; la institucional; i evidentment, la violència que instrumentalitza els fills i filles per causar dolor i mal a les dones, anomenada violència vicària. 

Les dones no estem segures als carrers i aquesta problemàtica s'ha vist agreujada amb la reobertura de l'oci nocturn. Sense anar més lluny, fa unes setmanes érem coneixedores de la brutal violència que va patir una noia de 16 anys d'Igualada que va ser violada quan tornava de festa. Què més hem de fer per deixar clar que els nostres cossos són només nostres? 

Així doncs, cal conjurar-nos per exigir a la societat civil, a les institucions i al moviment feminista en tot el seu conjunt canviar de paradigma i treballar perquè la lluita contra les violències masclistes sigui compartida, unànime i efectiva per erradicar d'una vegada per totes aquesta xacra i vulneració de drets. Fem que viure valgui la pena! 

No en siguis còmplice, digues prou. Contra les violències masclistes, impunitat zero! 

Aina Calpe, Secretària de la Dona del Jovent Republicà Penedès-Anoia
  • Aina Calpe
  • Secretària de la Dona del Jovent Republicà Penedès-Anoia
  • 28/03/2024
  • t: @
  • b: