< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.05
2023
Les Joventuts d’Esquerra Republicana presenten les seves candidatures al Baix Llobregat i L'Hospitalet per a les eleccions municipals

El Jovent Republicà presenta 41 persones en un total de 14 candidatures al Baix Llobregat i l’Hospitalet per les eleccions municipals del 28 de maig en una roda de premsa a Sant Feliu de Llobregat 

El Jovent Republicà del Baix Llobregat i l'Hospitalet ha organitzat una roda de premsa comarcal per presentar les diferents candidatures joves a les properes eleccions municipals. Durant l'acte, Xavier Mombiela i Quintero, portaveu regional del Jovent Republicà al Baix Llobregat i L'Hospitalet i candidat a l'Hospitalet, i Mar Besses i Casanova, secretària nacional de política municipal del Jovent Republicà i candidata a Sant Joan Despí, van destacar la importància de la presència dels joves a les institucions per defensar els seus drets i necessitats.
 
Xavier Mombiela va subratllar el compromís del Jovent Republicà per acabar amb els governs que no donen resposta als joves i apostar per polítiques valentes i transformadores. El portaveu va presentar les 14 candidatures del Jovent Republicà a la comarca, que sumen un total de 41 persones candidates, amb l'objectiu de guanyar força institucional i ser la veu dels i les joves.
 
Mar Besses, per la seva banda, va destacar les necessitats i reptes als quals s'enfronten els joves del Baix Llobregat, una comarca diversa amb més de 800.000 habitants. La candidata va fer èmfasi en la necessitat d'un canvi a la comarca i els ajuntaments, especialment en temes com l'emancipació, la mobilitat, l'ocupació i la precarietat laboral, i la salut mental. 

https://www.youtube.com/watch?v=rZUc9hWxNsI
 
Besses va posar de manifest la importància d'abordar l'emancipació des d'una perspectiva més ampla, incloent-hi la mobilitat, un aspecte clau en una comarca amb realitats territorials diferents i on el transport públic és un element de desigualtat. A més, va fer esment de la preocupació pel tema de l'ocupació i la precarietat laboral, i va proposar treballar amb les empreses i el sector educatiu per generar oportunitats laborals i formació adequada als joves. En l'àmbit de l'habitatge, Besses va destacar la necessitat de mesures com la reserva d'habitatges per a joves, ajudes directes pel pagament del lloguer i la promoció de nous models d'accés i de tinença.
 
Per una altra banda, Xavier Mombiela ha destacat que el Jovent Republicà del Baix Llobregat i l'Hospitalet vol consolidar-se com una força amb veu pròpia que pot defensar els interessos dels i les joves a les institucions i impulsar polítiques transformadores i valentes. En aquest sentit, tant Mombiela com Besses van expressar la seva convicció que els joves seran protagonistes en les properes eleccions municipals i que les seves propostes seran fonamentals per millorar la qualitat de vida i el futur de la comarca.
 
Una altra qüestió que va destacar Mar Besses va ser la preocupació pel tema de la salut mental dels joves, que ha estat un dels grans oblidats en les polítiques públiques. En aquest sentit, el Jovent Republicà del Baix Llobregat i L'Hospitalet proposa la creació de programes i recursos específics per abordar aquesta problemàtica i garantir l'accés a una atenció de qualitat per a totes i tots.
 
Així mateix, el Jovent Republicà del Baix Llobregat i l'Hospitalet es compromet a treballar colze a colze amb les organitzacions juvenils, les entitats socials, culturals i esportives, i les universitats, per tal de crear sinèrgies i sumar esforços en la defensa dels drets i les necessitats dels joves. Aquesta aposta per la col·laboració també es traduirà en la promoció d'una política municipal transparent i participativa, que permeti a les joves i la ciutadania en general fer-se sentir i ser part activa de les decisions que afecten les seves vides.
 
Finalment, amb aquesta presentació de candidatures, el Jovent Republicà del Baix Llobregat i l'Hospitalet vol enviar un missatge clar d'esperança i canvi, on els joves esdevinguin protagonistes i puguin aportar les seves idees i energia per construir un futur millor per a la comarca. Les eleccions municipals del 2023 seran una oportunitat per reivindicar la veu i les necessitats de la joventut i per demostrar que una política diferent i transformadora és possible.
 
Amb la força i el compromís dels joves candidats i candidates, el Jovent Republicà del Baix Llobregat i l'Hospitalet es mostra decidit a prendre part activa en la construcció d'una societat més justa, igualitària i sostenible, on les persones joves puguin gaudir d'oportunitats i d'un futur ple d'il·lusió. 

Mira el vídeo de la roda de premsa aquí: https://www.youtube.com/watch?v=rZUc9hWxNsI

Les Joventuts d’Esquerra Republicana presenten les seves candidatures al Baix Llobregat i L'Hospitalet per a les eleccions municipals Les Joventuts d’Esquerra Republicana presenten les seves candidatures al Baix Llobregat i L'Hospitalet per a les eleccions municipals