Després de molts mesos preparant la campanya per les municipals, el nostre treball s'ha vist recompensat. Per primer cop a Mataró, entre els 8 regidors que han entrat d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'ajuntament de Mataró, hi ha un dels nostres militants, en Carles Porta.

"14.555 gràcies. Ha sigut un resultat històric per Esquerra Republicana i sobretot pel Jovent Republicà que hem obtingut representació. Això mai havia succeït, i per fi el Jovent té representació pròpia a l'ajuntament. A partir d'ara farem molta oposició i treballarem molt fort. Ara que el Jovent republicà estem a les institucions ens heu d'utilitzar, hem de treballar junts, serem la vostra eina per millorar la vida del jovent. Moltíssimes gràcies per la confiança, i endavant." Són les paraules que compartia amb nosaltres en Carles Porta després de saber que havia entrat com a regidor a l'ajuntament

Comparteix: Seguir llegint...

El vespre del passat dijous 25 d’abril un militant del Jovent Republicà de Mataró va patir una agressió feixista al Carrer de Cuba. El militant, que vestia una samarreta reivindicativa, va veure que un cotxe s’aturava al seu davant i com 3 homes li disparaven un projectil, segurament amb una pistola de balins, que va impactar-li a la vora d’un ull. L’agressió la van acompanyar d’un “Viva VOX hijo de puta”. El company va requerir assistència mèdica a l’hospital de Mataró i actualment ja ha presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat.

Malauradament no és la primera agressió feixista que vivim a la ciutat. Fa poc més d’un any, després d’una manifestació unionista, un altre mataroní va patir una agressió per un grup de feixistes. També volem recordar que fa dues setmanes un grup feixista va visitar el local que compartim amb Esquerra Republicana i un company que es trobava a l’interior va ser tancat per la força, intimidat i el local va patir desperfectes. Aquestes agressions no són casuals ni aïllades. Són una conseqüència directa dels discursos irresponsables que es llancen des de la dreta i l’extrema dreta. També són resultat…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 12 de Març es va presentar la candidatura d'ERC a la Biblioteca Antoni Comas, on nosaltresocupem 7 llocs, entre ells 2 de suplents.

A la llista hi podreu trobar en Carles Porta com a número 5, a la Cintia Massoler com a número 10, en Pol Serena com a número 17, a la Carla Fuentes com a número 20, a la Regina Rigau com a número 26, i a l'Omaima Blal i la Sandra Aguilar com a suplents del número 3 i 7, respectivament. Ens hi presentem perquè els joves no volem ser expulsats de Mataró, volem emancipar-nos i viure a la nostra ciutat. Volem que Mataró sigui la capital de l'esport femení. Volem deixar de ser coneguts per la majoria de discoteques…

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Avui, dia 19 de desembre de 2018, les 4 militants agredides per dos membres del personal de seguretat de la discoteca Cocoa han explicat, mitjançant roda de premsa, el contingut de la sentència.

El passat 25 de novembre a les 2.30h de la matinada ens trobavem pel polígon de Mataró fent activisme en motiu del 25N, dia internacional contra la violència masclista. Va ser llavors quan dos homes del control d'accés de la discoteca Cocoa van agredir-nos físicament i verbalment. Tot i estar nosaltres a la via pública, es van excedir de les seves funcions i van llençar a terra a una companya, van arrossegar-nos fins l'entrada de la discoteca, on ens van retenir contra la nostra voluntat. Dilluns 26 de novembre, vam anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró, on…

Comparteix: Seguir llegint...

Xerrada celebrar pel Jovent Republicà del Maresme Baix Besòs amb el col·lectiu Pan y Rosas

El propassat 1 de desembre vam celebrar, en motiu dels actes del 25 de novembre, una xerrada sobre feminisme i classes amb el col·lectiu Pan y Rosas. Vam poder-nos dotar d'una perspectiva feminista de la lluita de clases i de la necessitat de la interseccionalitat de les lluites.

Comparteix: Seguir llegint...

El Jovent Republicà del Maresme Baix Besòs denunciem les agressions sofertes per 4 militants a mans de 2 porters de la discoteca Cocoa . Cocoa ha sigut referent del masclisme en el passat amb la seva publicitat, les seves polítiques, etz... Avui ho és, un cop més, a mans dels seus porters.

Els fets han ocorregut la matinada del 25 de novembre, quan quatre militants del Jovent Republicà del Maresme i Baix Besòs es trobaven fent activisme pel polígon de Mataró en motiu del dia internacional contra la violència vers les dones, per tal de mostrar un rebuig a la violència masclista i per reivindicar un oci nocturn lliure de sexisme.   Quan les quatre militants es trobaven a prop de la porta de la discoteca Cocoa, un porter s’ha dirigit a dues d’elles de manera violenta amb la intenció de portar-les fins a l’entrada de la discoteca, quan aquestes s’hi ha…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest 20 i 21 d'octubre el Jovent Repuvblicà del Maresme i Baix Besòs vam tornar a celebrar la Tancada Regional, un espai intern per a la militància per a realitzar anàlisis de l'organització, formació i planificació. 

L'edició d'enguany. celebrada a Fogars de la Selva, ha estat enfocada, principalment, a les eleccions municipals del 2019 i al Congrés Nacional del Jovent Republicà. Entre d'altres, també s'han realitzar tallers d'autodefensa, dinàmiques de coneixeiment de la militància, etz. Destaca la xerrada de "Relacions Jovent Republicà i Esquerra Republicana", amb el Vicesecretari General de Coordinació Interna d'ERC, Isaac Peraire.

Comparteix: Seguir llegint...