El passat diumenge dia 22 d'octubre Jovent Republicà de Mataró vam escollir, en el XV Congrés Local, nou equip i responsabilitats per aquest nou curs polític. Les persones escollides són: Onofre Calsapeu com a portaveu, Oriol Batista com a secretari d’organització, Sandra Aguilar com a secretària de finances, Carla Fuentes com a secretària de comunicació, Pol Serena com a secretari d’activisme. I a més, el diumenge dia 11 de novembre vam triar per unanimitat en Carles Porta com a representant del Jovent Republicà a les llistes d'ERC a les municipals del 2019.

D’una banda, la portaveu sortint, Jana Pous, i el secretari d'organització, Adrià Valls, van fer una valoració de tancament del curs anterior, alhora que van orientar la línia a seguir del nou curs que ara encetem. Per altra banda, el nou portaveu va remarcar que el Jovent Republicà de Mataró "hem de seguir amb la línia actual, i hem d'estar a l'altura de l'any que se'ns presenta, s'acosten les municipals juntament amb molta feina a fer. No només hem de treballar per culminar el procés d'independència, sinó que també ens hem de deixar la pell per millorar la ciutat i…

Comparteix: Seguir llegint...

La classe treballadora als Països Catalans ha patit una retallada en drets socials, llibertats polítiques i qualitat de vida des de l’inici de la crisi econòmica que ha precaritzat les nostres vides. 10 anys després de l’esclat de la crisi econòmica som més pobres, amb uns serveis públics més precaris, amb menys drets laborals, socials i polítics i amb unes institucions pròpies segrestades pel govern del Partit Popular amb connivència amb Ciutadans i el PSC.

El primer de maig és un dia d’orgull per la nostra classe: és un dia on ens trobem les persones treballadores al carrer, visibilitzem tots els greuges que patim i reivindiquem la necessitat de canviar aquestes polítiques públiques que ens empitjoren les nostres condicions de vida.   Però no només es tracta de lluitar un dia, sinó tot l’any. Els grans sindicats volen vendre’ns el primer de maig com l’únic dia de mobilitzacions i lluita, però això no és cert. La lluita és diària a cada lloc de treball, a cada comitè d’empresa, a cada comitè de vaga, a cada…

Comparteix: Seguir llegint...

La setmana passada les JERC Mataró, amb suport de militants d'altres Seccions Locals de la Regional, ens hem sumat a la marea de mobilitzacions contra la darrera pujada de preus del transport públic. Les tarifes actuals de la T10 d'una zona i la T10 de tres zones han pujat un 91,73% i un 86,14% respectivament respecte a l'any 2001. Les mobilitzacions van començar centralitzades a Barcelona però ja s'estan estenent també a alguns municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Com no podia ser d'altra manera, les JERC hem estat al peu del canó per començar a convocar, des de "STOP PUJADES", concentracions d'acció i protesta a l'Estació de Rodalies de la capital maresmenca. Estem convençudes que l'agitació popular s'anirà estenent per tota la comarca com una taca d'oli i que NO es normalitzarà la vigent situació d'augment tarifari. Després de tres anys de congelació tarifària, gràcies a la mobilització popular de l’any 2014, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana i la intervinguda Generalitat han apujat les tarifes del transport més d’un 2% en tots els abonaments generals, llevat de la…

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Avui, dia 19 de desembre de 2018, les 4 militants agredides per dos membres del personal de seguretat de la discoteca Cocoa han explicat, mitjançant roda de premsa, el contingut de la sentència.

El passat 25 de novembre a les 2.30h de la matinada ens trobavem pel polígon de Mataró fent activisme en motiu del 25N, dia internacional contra la violència masclista. Va ser llavors quan dos homes del control d'accés de la discoteca Cocoa van agredir-nos físicament i verbalment. Tot i estar nosaltres a la via pública, es van excedir de les seves funcions i van llençar a terra a una companya, van arrossegar-nos fins l'entrada de la discoteca, on ens van retenir contra la nostra voluntat. Dilluns 26 de novembre, vam anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró, on…

Comparteix: Seguir llegint...

Xerrada celebrar pel Jovent Republicà del Maresme Baix Besòs amb el col·lectiu Pan y Rosas

El propassat 1 de desembre vam celebrar, en motiu dels actes del 25 de novembre, una xerrada sobre feminisme i classes amb el col·lectiu Pan y Rosas. Vam poder-nos dotar d'una perspectiva feminista de la lluita de clases i de la necessitat de la interseccionalitat de les lluites.

Comparteix: Seguir llegint...

El Jovent Republicà del Maresme Baix Besòs denunciem les agressions sofertes per 4 militants a mans de 2 porters de la discoteca Cocoa . Cocoa ha sigut referent del masclisme en el passat amb la seva publicitat, les seves polítiques, etz... Avui ho és, un cop més, a mans dels seus porters.

Els fets han ocorregut la matinada del 25 de novembre, quan quatre militants del Jovent Republicà del Maresme i Baix Besòs es trobaven fent activisme pel polígon de Mataró en motiu del dia internacional contra la violència vers les dones, per tal de mostrar un rebuig a la violència masclista i per reivindicar un oci nocturn lliure de sexisme.   Quan les quatre militants es trobaven a prop de la porta de la discoteca Cocoa, un porter s’ha dirigit a dues d’elles de manera violenta amb la intenció de portar-les fins a l’entrada de la discoteca, quan aquestes s’hi ha…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest 20 i 21 d'octubre el Jovent Repuvblicà del Maresme i Baix Besòs vam tornar a celebrar la Tancada Regional, un espai intern per a la militància per a realitzar anàlisis de l'organització, formació i planificació. 

L'edició d'enguany. celebrada a Fogars de la Selva, ha estat enfocada, principalment, a les eleccions municipals del 2019 i al Congrés Nacional del Jovent Republicà. Entre d'altres, també s'han realitzar tallers d'autodefensa, dinàmiques de coneixeiment de la militància, etz. Destaca la xerrada de "Relacions Jovent Republicà i Esquerra Republicana", amb el Vicesecretari General de Coordinació Interna d'ERC, Isaac Peraire.

Comparteix: Seguir llegint...