Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2024
Aturem el feixisme, triem l'Europa dels pobles!

El 9 de juny ens presentem a les eleccions europees volent una Europa que es preocupi per la seva ciutadania i que doni importància a les nacions sense Estat.

Durant els darrers anys, hem constatat l’augment de l’extrema dreta i el feixisme arreu d’Europa. Nosaltres, durant la legislatura que començarà el 9 de juny, lluitarem perquè els seus discursos no marquin l’agenda europea. Tenim clar que volem una Europea que posi les persones al centre de tot i vetlli per donar resposta a les seves necessitats. Aquí, el reconeixement del dret a l’autodeterminació dels pobles és un element imprescindible per a una Europa justa i democràtica.

No hi ha democràcia sense sobirania popular real i tots els pobles del món tenim dret a decidir el nostre futur. De la mateixa manera, som molt conscients que la lluita feminista és una lluita que no entén de fronteres i, per tant, també, cal prendre la iniciativa i legislar en política feminista a Europa.

Des de les eleccions europees de 2019, s’ha viscut un augment dels conflictes bèl·lics i la intensitat d’aquests. Enfront d’això, volem una Europa solidària, que asseguri vies legals i segures, que garanteixi el dret d’asil, així com una reubicació justa entre els Estats membres, el respecte pels Drets Humans, el dret internacional i les necessitats de les nostres economies.

Treballem per la igualtat material de tots els ciutadans europeus i, per tant, defensem un model de Renda Bàsica Universal (RBU) i un marc comú de relacions laborals.

Al mateix temps, estem vivint en un moment de crisi climàtica, d’avenç de la tecnologia i la globalització, aspectes que canviaran la nostra forma de vida per sempre, i necessitem una Unió Europea que sigui pionera en la lluita contra el canvi climàtic. En aquests anys, s’han fet alguns passos endavant en aquest sentit, com pot ser l'aprovació de la “Nature Restoration Law”, però, queda molt camí per recórrer.

En aquesta mateixa línia, hem de ser conscients de la situació que pateix el sector primari del nostre país. Des d’Europa hem de ser la veu que s’imposi contra els acords de lliure comerç que malmeten el camp dels Països Catalans, i treballar per aconseguir un futur més digne pel nostre sector agrari i ramader, de manera que els joves es puguin dedicar a la terra i lluitar així contra la despoblació i l’abandonament rural.

També, necessitem un sistema de transport ferroviari que permeti connectar tots els territoris dels Països Catalans. La mobilitat sostenible és clau per la transició energètica i social del nostre continent.

A més, volem una Unió Europea que reconegui i empoderi la diversitat lingüística dels seus pobles i de la seva ciutadania. És imprescindible el reconeixement oficial de llengües minoritzades i regionals, com és el cas del català que, encara avui dia, no es pot utilitzar a les institucions europees.

Reclamem un sistema d’habitatge europeu que funcioni per a les persones, on tothom tingui accés a un habitatge digne. És un dret que ha de restar fora de les dinàmiques del capitalisme, i cal protegir-lo de tots els usos extractius i especulatius que generen desigualtats socials i obstacles als drets fonamentals.

Per una altra banda, reivindiquem el vot als 16 anys, com a mesura orientada a fer que els joves es sentin interpel·lats per la política. Una proposta que ha d’anar acompanyada per accions col·lectives que facin acostar la política als joves d’arreu.

Defensem una Europa que doni resposta a les demandes de la ciutadania, que tingui la solidaritat internacionalista per bandera i que treballi per garantir els Drets Humans sense excepcions.

Aquest 9 de juny, el jovent aturarem el feixisme i triarem l’Europa dels pobles. I ho farem amb la candidatura d’Ara Repúbliques!

Aturem el feixisme, triem l'Europa dels pobles! - Eleccions europees 9J Aturem el feixisme, triem l'Europa dels pobles! - Eleccions europees 9J