Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2012
Aturem l'espoli fiscal, aturem les retallades socials!


Després de les mobilitzacions als País Valencià en favor de l'Estat del Benestar i com a denúncia a les retallades, ara és el torn del Principat. Aquest dissabte, 28 de gener, es convoquen noves mobilitzacions arreu del Principat de Catalunya per protestar per les les retallades que s’estan realitzant acarnissadament. Des de les JERC ens hem adherit a les mobilitzacions per denunciar tant les retallades socials com l’espoli fiscal que pateix el nostre país. Sota el lema “Aturem l'espoli fiscal, aturem les retallades socials” us animem a participar d’aquestes mobilitzacions arreu del territori i a fer sentir la nostra veu contra els atacs socials i l’extorsió fiscal que pateixen els Països Catalans.

Manifestacions:

Girona: Dissabte 28 - 12h: Plaça Independència
Barcelona: Dissabte 28 - 17h: Rambla de Catalunya / Ronda Universitat
Lleida: Dissabte 28 - 17.30h: Plaça Ricard Vinyes
Tarragona: Dissabte 28 - 17.30h: Estàtua dels Despullats

Contra la crisi, aturem l'espoli fiscal:

En aquests temps d’”ajustos” i retallades, estem vivint un procés paral·lel de recentalització de les competències per part de l’Estat Espanyol. Accions com la revisió dels pressupostos per tal de poder accedir a finançament addicional per tal de fer front als pagaments a proveïdors són només un símptoma de la veritable intenció de l’Estat, que és la de seguir escanyant els Països Catalans amb el pretext de la crisi.
Aquesta espoliació fiscal (la diferència entre els impostos que paguem i el que retorna en inversions) suposa entre el 6 i el 8% del PIB de cadascun dels territoris (Principat, País Valencià i Illes). A tall d’exemple, a Alemanya, que té un sistema federal, aquesta “contribució a la solidaritat” no pot superar el 4% del PIB.

Així, el Principat de Catalunya té un dèficit anual de 16.000 milions d’euros, les Illes Balears de 3.500 milions d’euros i el País Valencià de 6.200 milions d’euros, uns ingressos claus per a poder establir sortides pròpies a la crisi, sense que afecten als serveis públics dels Països Catalans. En el cas del País Valencià es produeix una espoliació addicional, ja que a més del dèficit fiscal, és un dels territoris que no arriben a la mitjana de PIB i per tant hauria de rebre “quota de solidaritat” per equilibrar-se per un valor de més de 13.000 milions d’euros. Això fa un total de 20.000 milions d’euros addicionals cada any, mentre que el pressupost per a enguany no arriba als 14.000 (més les retallades després als treballadors de la funció pública, deixant-los en alguns casos per sota del salari mínim interprofessional).

En aquests mesos on la corrupció ocupa les portades dels diaris i deteriora la imatge de la política hem de fer un esforç addicional per explicar que més enllà del robatori que estan fent amb els diners de tots, Espanya fa més de tres segles que ens espolia aplicant “el justo derecho de conquista”.

Només amb sobirania fiscal podrem sortir de la crisi sense que els serveis públics es privatitzin, deteriorant la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans, i com sempre, en especial la dels joves. Per això, el jovent independentista hem de lluitar per incloure en l'ideari col·lectiu que sense espoli fiscal no serien necessàries les retallades socials que avui en dia estem patint arreu de tot el nostre territori nacional.

noretallades.jpg noretallades.jpg