Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2021
Canviem el xip, passem-nos al comerç local

Durant les festes es produeix un augment desmesurat del consum als Països Catalans i arreu del món fruit del capitalisme. Aquest consumisme descontrolat i vulnera diversos eixos que considerem fonamentals per la ciutadania com la classe, el gènere, la nostra llengua i el medi ambient.

Un any més, el Jovent Republicà tornem a sortir al carrer per denunciar aquest consumisme irresponsable. Volem conscienciar als consumidors, sense estigmatitzar-los, i assenyalar les grans empreses que es lucren d'aquesta xacra.

L'arribada de la pandèmia ha fet que grans empreses de distribució i comercialització hagin augmentat exponencialment els seus beneficis, a costa d'enfonsar el teixit comercial local. La majoria d'aquestes empreses tenen un sistema d'enginyeria fiscal amb la qual evadeixen centenars de milions d'euros en impostos, exploten als seus treballadors i perpetuen el canvi climàtic amb el malbaratament de recursos.

"Canviem el xip, passem-nos al comerç local" és el lema de la campanya d'enguany que pretén impulsar i promoure el comerç local, de proximitat i responsable. Ens referim a aquell comerç local que són establiments que ofereixen productes ètics i que són feminista, en català, responsables amb el medi ambient i garants dels drets laborals.

Hem de deixar enrere el consumisme nociu i potenciar el comerç responsable i de proximitat per promoure el teixit comercial dels nostres pobles, barris i ciutats. Apostem per un comerç viu i dinàmica, capaç de redistribuir la riquesa i que abanderi els nostres valors.

Hem de deixar enrere el consumisme nociu i potenciar el comerç responsable Hem de deixar enrere el consumisme nociu i potenciar el comerç responsable