Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2019
Consumir a qualsevol preu?

Les Joventuts d’Esquerra Republicana impulsem una campanya de conscienciació als consumidors dels Països Catalans en aquesta època de festes, moment en què un dels fenòmens sobre els quals es basa el capitalisme és més clar que mai: el consumisme.

Sota el lema “A qualsevol preu?” volem fer referència a tot aquell cost afegit que implica consumir, convidar a la reflexió sobre el preu real i les implicacions que comporten. Creiem necessari apel·lar a la responsabilitat dels consumidors abans que duguin a terme qualsevol compra.

Volem mostrar la nostra oposició a aquest sistema, no des d’una òptica que estigmatitzi el consumidor, sinó anant a l’arrel del problema. Amb voluntat de generar un canvi de consciències, per poder combatre el sistema d’una forma col·lectiva i no individual.

Triar a quin lloc es posen els diners té conseqüències en àmbits com la perpetuació dels rols de gènere, la degradació del medi ambient, la legitimació d’un sistema que beneficia les grans multinacionals i empobreix les classes treballadores o la discriminació de la llengua catalana.

Per tot plegat, el Jovent Republicà mostrem la nostra oposició al sistema i treballem per generar noves consciències que es traslladin en canvis d’actitud col·lectives que el combatin i l'afebleixin.

Ser conscient de les conseqüències de les teves compres és el primer pas per acabar amb el consumisme de forma col·lectiva Ser conscient de les conseqüències de les teves compres és el primer pas per acabar amb el consumisme de forma col·lectiva