Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2021
Contra la crisi del capital, orgull rural!

Avui, 17 d'abril, és el dia internacional de la lluita pagesa, i les Joventuts d'Esquerra Republicana volem valorar i visibilitzar la feina al camp.

Tan sols un 1,6 per cent de la població activa del Principat de Catalunya treballa al sector primari. Aquest percentatge no és gaire superior a la resta dels Països Catalans, sent lleugerament superior a les comarques valencianes, on arriba al 2,8%, i a les Illes, amb un 2,2%. Malgrat això, la nostra pagesia, entre zones agrícoles, prats, boscos i erms custodia vora el 90% del territori dels Països Catalans. Aquest extens territori és controlat per un nombre cada cop més petit de persones, però que té la gran responsabilitat d'alimentar-nos i mantenir l'equilibri ecològic de les nostres contrades.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem que els joves tenim dret a construir les nostres vides a les zones rurals, allà on hem nascut. Ens sentim orgullosos dels nostres pobles i viles i hi volem viure dignament i en llibertat. No és cert que només hi pugui haver oportunitats a les grans ciutats, reclamem mesures urgents per fixar la població rural dels Països Catalans:

  • - Millorar el transport públic i les infraestructures per no dependre únicament del cotxe
  • - Millorar els serveis públics per poder tenir les mateixes prestacions que la resta de la població i sense haver de fer grans desplaçaments
  • - Dignificar el sector primari posant en valor la feina de la pagesia i els llauradors dels Països Catalans
  • - Potenciar el consum agroalimentari ecològic i de proximitat
  • - Facilitar l’accés i la possessió de la terra facilitant la mediació entre els propietaris de terres en desús i la pagesia jove

Iniciem una campanya per l'orgull rural arreu dels Països Catalans! Iniciem una campanya per l'orgull rural arreu dels Països Catalans!