Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2023
El vot que més els molesta!

Aquest 23 de juliol, tenim una nova cita amb les urnes, la qual s'emmarca dins del nou cicle electoral en què estem immersos des de la celebració de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques del passat mes de maig. 

Malgrat que aquestes eleccions espanyoles anticipades són una nova maniobra del manual de supervivència política de Pedro Sánchez i, per tant, van encaminades a salvar el seu càrrec i el seu partit, cal tenir en compte que són uns comicis decisius, ja que estan en joc tots els avenços socials que s’han assolit al llarg dels últims anys

La manca d’ambició del govern de coalició espanyol i les seves disputes fratricides han provocat la desafecció de bona part de la població i dels seus votants. En conseqüència, l’extrema dreta ha gaudit d’una exposició mediàtica exagerada i ha experimentat un procés de normalització, cuinat a foc lent durant els darrers anys i, darrerament, propiciat pels pactes que la dreta espanyola no ha tingut cap mirament a rubricar, tant a ajuntaments com a comunitats autònomes. Així, la combinació del seu missatge simplista i el seu discurs de l’odi ha penetrat en grans sectors de la societat, especialment, entre el jovent.

Davant d’aquest escenari, l’independentisme d’esquerres dels Països Catalans ens erigim com a l’única opció antifeixista i de classe que pot combatre la batalla cultural que planteja el neofeixisme. I tot això cal fer-ho teixint aliances; per una banda, és imprescindible recuperar una mínima unitat d’acció estratègica del moviment independentista català, respectant, en tot moment, la seva diversitat. I, per una altra banda, és molt important enfortir les relacions amb els nostres aliats sobiranistes d’esquerres de les altres nacions sense estat de l’Estat espanyol: Euskal Herria Bildu i el Bloque Nacionalista Galego.

Així doncs, el Jovent Republicà considerem que no podem cedir el discurs de la materialitat, de la vida quotidiana, a la dreta i a l’extrema dreta. Malgrat que la conjuntura política sigui complicada i condicionar avenços socials es presenti impracticable, hem de defensar totes aquelles mesures en clau juvenil, catalanista, feminista, ecologista, socialista i republicana que amb tanta urgència necessiten les classes populars dels Països Catalans, també, en aquestes eleccions espanyoles del pròxim 23 de juliol.

Davant del perill de l’extrema dreta a les institucions i d’una esquerra espanyola sense valentia, l’independentisme d’esquerres som el vot que més els molesta i, per tant, aquest 23 de juliol depèn de tu que puguem continuar condicionant els avenços socials i defensant la nació completa!

El vot que més els molesta - Eleccions espanyoles 23J El vot que més els molesta - Eleccions espanyoles 23J