Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2010
Enemics del català: menja-te'ls!

Les JERC hem engegat aquesta campanya en defensa del català, en resposta als atacs salvatges que està rebent la llengua del nostre país per part de l'espanyolisme, en especial per part del PP, Ciutadans i la “Defensora del pueblo” de l'estat espanyol.

La campanya consta de dos imatges, inspirades en l'estètica del clàssic videojoc PacMan. En la primera s'assenyala clarament a Albert Rivera (Ciutadans) i Alicia Sanchez Camacho (PP) com a enemics dels català, amb el sublema “menja-te'ls”. En el segon es destaquen 5 punts fonamentals en la defensa de la llengua en que no es poden fer passos enrere.

Gerard Coca, portaveu nacional, ha declarat “Després de les múltiples retallades que va patir l'estatut l'espanyolisme ha trobat la via per intentar aconseguir per la via judicial el que sempre ha perdut a les urnes, relegar el català a la marginalitat”. Coca ha afegit “estem davant un atac frontal i organitzat contra la nostra llengua, i l'independentisme és l'única opció política amb la valentia necessària per plantar-hi cara, si l'endemà del 28N Esquerra és forta l'espanyolisme no podrà sortir-se amb la seva”. Finalment ha llançat una clara advertència “les JERC no en deixarem passar ni una, respondrem amb contundència a tots i cada un dels atacs a la nostra llengua”.

Les JERC han presentat també 5 punts fonamentals en la defensa de la llengua, i han acusat a CIU i PSC de tenir posicionaments ambigus per càlculs electoralistes,uns per deixar oberta la porta als pactes amb el PP i els altres per la campanya electoral subordinada al PSOE que estan duent a terme. Els joves independentistes els han instat a dir clarament si es comprometen a defensar-los amb fermesa.

Aquests punts són: la defensa del català a les universitats, la defensa de la immersió lingüística, l'aplicació valenta de la Llei del Cinema, garantir que el català sigui la llengua d'acollida dels nouvinguts i, finalment , garantir l'aplicació estricte dels règim sancionador en aquells establiments que no compleixen amb la llei que obliga a tenir la retolació com a mínim en català.

llengua1.jpg llengua1.jpg
Enemics del català: menja-te'ls!