Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana exigim fer efectiva la proclamació de la República de manera immediata

Les Joventuts d'Esquerra Republicana presentem la campanya "Endavant República" amb l'objectiu d'exigir la proclamació de la República Catalana, un cop l'Estat espanyol ha rebutjat la via del diàleg i ha iniciat els tràmits per aplicar l'article 155 de la Constitució per tal d'intervenir l'autonomia de Catalunya. Davant la demanda catalana d'aplicar els resultats del referèndum de l'1 d'octubre d'una manera pactada i negociada, la resposta ha estat augmentar la repressió i optar per empresonar els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, fet que provoca que hi hagi presos polítics a l'Estat espanyol en ple segle XXI.

Davant d'aquesta negativa a dialogar i a trobar una sortida pactada al conflicte polític entre el poble de Catalunya i les institucions de l'Estat, el jovent independentista considerem que el Parlament de Catalunya ha d'accelerar els terminis previstos i reunir-se en els propers dies per tal de defensar les institucions catalanes mitjançant la proclamació de la República Catalana.

També considerem que un cop feta la proclamació, caldrà fer una crida a la mobilització de la ciutadania i en especial al jovent per tal de defensar la República, així com reforçar el Govern de Catalunya amb un govern de concentració que agrupi tot l'ampli ventall del sobiranisme.

En els propers dies, serà també imprescindible iniciar el procés constituent per definir les bases del país que voldrem, mitjançant la implicació de la ciutadania i d'una àmplia representació de les entitats cíviques i polítiques de Catalunya.

#EndavantRepública! #EndavantRepública!