Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2014
Pel vot als 16 anys! Hi tenim tot el dret!

Actualment, els joves d'entre 16 i 18 anys ens trobem en una gran paradoxa. No tenim dret a vot, però sí que tenim responsabilitats penals, dret a treballar, obligatorietat de pagar impostos, ple consentiment en tractaments mèdics, dret al matrimoni i és el final de l’educació obligatòria. Si tenim aquestes obligacions i aquests drets, per què o podem votar?

Cal tenir en compte, que si els joves de 16 anys poguéssim votar la nostra implicació en política augemntaria i, per tant, la nostra coresponsabilitat en polítiques que ens afecten molt directament, com, per exemple, les reformes educatives.

Actualment, diversos estats ja donen dret a vot als joves a partir de 16 anys, en són uns exemples: Alemanya, Àustria, Nicaragua, Brasil, Equador, Hongria, Eslovènia, Noruega, Argentina o el referèndum que es celebrarà Escòcia el proper 18 de setembre. A Catalunya aquest debat també ha estat present i el juliol passat el Parlament va aprovar una proposta de resolució durant el ple de joventut que manifestava la necessitat d’avançar cap al reconeixement del vot als 16 anys. D’altra banda, algunes entitats de referencia ja hi donen suport, com el fòrum Europeu de la Joventut, amb la campanya Vote at 16 o el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Seguim treballant per defensar els nostres drets! Sí al vot als 16 anys!

Cartelll de le JERC pel vot als 16 anys Cartelll de le JERC pel vot als 16 anys