Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2021
Prenem el relleu per avançar!

Pròximament es celebraran eleccions al Parlament de Catalunya enmig d’una pandèmia mundial que ha provocat incertesa, precarietat i un xoc emocional a tots els joves. La crisi econòmica i social de la COVID-19 arriba a casa nostra enmig d'una crisi democràtica, provocada per la repressió de l'Estat espanyol contra la societat catalana, que ja compatibilitza més de 2.850 represaliats per defensar la independència, molts d'ells joves com nosaltres.

Davant d’aquesta situació, el jovent de les crisis encarem aquestes eleccions com una oportunitat per iniciar una nova etapa que posi al centre els nostres drets. En aquestes eleccions hem de triar entre el camí de la resignació o el camí de l'esperança. La resignació dels discursos buits i estèrils dels de sempre, que no donaran resposta a l’emergència social o, encara pitjor, la resignació d’un partit socialista més conservador que mai i que posarà el país al servei dels interessos de Madrid. El joves hem de triar l'esperança d’un nou lideratge per continuar avançant cap a la República catalana, a partir de l’amnistia per superar la repressió i l’exercici del dret a l’autodeterminació per alliberar-nos com a nació.

Sabem que res ens serà regalat. Haurem de reconquerir cada dret i sumar esforços amb tothom. Amb sindicats, amb moviments socials, amb mobilització ciutadania i en cooperació amb les institucions, com vam fer l’1-O, però encara amb més força i amb tot l’aprenentatge fet. Som joves que estudiem, treballem, vivim cada dia des de la diversitat de cadascú de nosaltres, i sabem que ens necessitem a tots, siguem com siguem, vinguem d'on vinguem, parlem com parlem, estimem com estimem, per fer la República de tothom.

Estem decidits a avançar i fer-ho dia a dia. Perquè som el motor de canvi al país i a la societat. S’han fet passos, com la rebaixa del 30% dels preus universitaris per fer més accessible la universitat a les classes treballadores, però les necessitats que tenim els joves ens esperonen a anar més enllà: En el camp de l’emancipació, el govern català ha de lluitar amb molta més força contra l’atur i la precarietat juvenil, ha d’impulsar noves polítiques per garantir el dret a l’habitatge i garantir l’accés universal a l’educació, que ha de ser en català. Per avançar cap a la independència, cal que Interior retiri immediatament les acusacions contra els joves que ens mobilitzem i que s’acordi una llei d’amnistia que venci la repressió judicial de l’Estat. Per posar al centre els drets de les persones arreu del país, les institucions públiques han de treballar per erradicar les violències masclistes, lgtbifòbiques, racistes i feixistes i promoure l’equilibri territorial com a millor manera de combatre l’emergència climàtica.

Ara toca que l’independentisme d’esquerres guanyi per governar el país i plantar cara a l’extrema dreta, per lluitar contra les desigualtats agreujades per la crisi de la COVID-19 i perquè s’afronti d’una vegada el conflicte polític obert amb l’Estat espanyol. Ha arribat l'hora que el projecte d'alliberament nacional i justícia social que defensem des de fa 90 anys assumeixi la responsabilitat de governar el país. Prenem el relleu!

Ara toca lluitar contra les desigualtats agreujades per la crisi de la COVID-19 i afrontar d'una vegada el conflicte amb l'Estat espanyol Ara toca lluitar contra les desigualtats agreujades per la crisi de la COVID-19 i afrontar d'una vegada el conflicte amb l'Estat espanyol