Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2021
Present de lluita, futur de llibertat

Encarem una Diada Nacional de Catalunya marcada de nou per la superació, poc a poc, de la pandèmia que ha sacsejat tots els àmbits de les nostres vides i començant a recuperar alguns drets restringits aquests darrers mesos. Ja s’enfoquen línies de futur perquè la sortida de la pandèmia sigui emancipadora per les classes populars, però no podem ignorar que això serà més fàcil amb mobilització popular. Aquells que sempre hem lluitat per la independència dels Països Catalans també tenim el repte de recuperar els carrers. És per això que aquest 11 de Setembre, com hem fet sempre, serem als carrers amb tota la determinació, força i compromís. Sabem que més d’hora que tard aconseguirem els nostres objectius perquè si no renunciem a la lluita en el present tindrem un futur de llibertat i victòries.

Actualment seguim en un context de repressió col·lectiva que no ha cessat, marcat per la vulneració de drets i llibertats cap a milers de persones del nostre país. Episodis de repressió contra el jovent que es mobilitza, episodis de repressió econòmica contra polítics i treballadors públics propiciats per un Estat espanyol i els seus còmplices que intenten amb totes les forces frenar l’únic procés democràtic que ha suposat una amenaça real pel seu règim del 78. Davant del risc de normalitzar la repressió, toca enfortir la reivindicació i les xarxes de solidaritat. Tenim clar que ens en sortirem si no deixem sol cap represaliat i això només es pot fer amb una amnistia que acabi amb tots els processos judicials oberts.

El Jovent Republicà no ens n’amaguem: cal combatre la desmotivació de l’independentisme català. Això implica dirigir una nova etapa d’alliberament nacional que deixi enrere el simbolisme estèril i vingui marcada per l’acumulació de forces, la negociació i la recuperació de la mobilització. Un període que suposi un revulsiu als carrers per retrobar els consensos estratègics que existeixen per avançar cap a la República. L’objectiu és clar: preparar-nos pel proper embat contra l’Estat.

El cansament no és excusa, el jovent seguim i seguirem defensant la independència per millorar les condicions de vida de les classes populars i afrontar amb garanties la recuperació dels Països Catalans després de la pandèmia i les múltiples crisis que patim. Hem d’explicar a tothom que la independència és l’única solució possible per tirar endavant. L’Estat espanyol boicoteja sistemàticament totes les lleis socials que qüestionen l’status quo. Hi ha moltíssims exemples: la llei contra la pobresa energètica; la llei contra els desnonaments; la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes; la llei d’impostos als bancs o la llei contra el canvi climàtic. A aquests atacs contra la sobirania hem d’afegir-hi el saqueig constant que pateixen els Països Catalans en forma d’espoli fiscal o la manca d’inversions públiques al nostre país. La independència no és un capritx per a una minoria: és l’eina per deixar enrere el maltracte d’un règim que no ens vol i l’oportunitat de millorar la vida del conjunt de la població.

La República Catalana arribarà i el Jovent Republicà no deixarem passar cap oportunitat per enfortir les nostres posicions. Portem 90 anys gestant un projecte que cada cop és més guanyador gràcies a la implicació del jovent organitzat en totes aquestes lluites i tenim clar que no abandonarem la reivindicació fins que siguem lliures. Treballem incansablement per ser més, ser més determinants, guanyar la correlació de forces per imposar l’amnistia i l’autodeterminació i, en conseqüència, la independència que ens brindi un horitzó de millora dels drets, les llibertats i les condicions de vida de les classes populars.

El jovent seguim i seguirem defensant la independència per millorar les condicions de vida de les classes populars El jovent seguim i seguirem defensant la independència per millorar les condicions de vida de les classes populars