Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2007
PROU INCOMPETÈNCIA ESPANYOLA! ALTERNATIVA: INDEPENDÈNCIA

El fracàs dels serveis bàsics que gestiona l’estat espanyol al nostre país (Renfe, aeroport, grans infraestructures) ha evidenciat que la dependència política i financera dels Països Catalans ha tocat sostre. La incompetència espanyola en la gestió dels serveis bàsics està estretament relacionada amb una visió centralista de l’estat espanyol, que es nega a respectar la lliure decisió dels pobles que l’integren, entre ells el català.
La falta d’inversió de l’estat espanyol als Països Catalans contrasta amb el creixent espoli fiscal –que enguany superarà els 19.000 milions d’euros-, convertint el nostre país en una colònia dins de l’Europa del segle XXI. Les infraestructures de transport són el resultat més visible de tres segles de depredació econòmica i negació de la llibertat política, però l’espoli espanyol i la seva incompetència va molt més enllà: el sistema de finançament actual condemna a les polítiques socials de Catalunya a la immediatesa i impedeix l’accés dels catalans a les quotes de benestar de les quals gaudeixen altres ciutadans de l’estat espanyol i d’Europa. A més, la política centralista espanyola situa els Països Catalans cada vegada més en una situació més dèbil en l’economia de la globalització. Sense infraestructures modernes i adequades a les necessitats del nostre poble no serem una economia competitiva, i en els darrers anys Catalunya –a conseqüència d’aquesta política econòmica espanyola- ha perdut llocs en diferents rànquings mundials de competitivitat.
Cal superar l’actual fallida del model autonòmic i apostar per un nou marc de llibertat i drets socials, que requerirà d’un estat propi per als Països Catalans. Per aconseguir-ho, caldrà superar l’actual anèmia política i requerirà de la valentia de les organitzacions polítiques i socials. Els joves catalans i catalanes no volem viure en un país de segona que desaprofita les oportunitats que li ofereix el món, per aconseguir més benestar i millors condicions de vida de la seva gent. Avui, Espanya, és la frontera que ens impedeix accedir al món en igualtat de condicions amb els altres pobles.
És el moment, doncs, de trencar les fronteres cap al futur que ens imposa l’estat espanyol. Només hi ha una alternativa: independència.