Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2020
Recuperem els carrers! #HiTornarem

El Jovent Republicà engeguem una nova campanya arreu dels Països Catalans. Els joves tenim el deure de recuperar els carrers després de la crisi humanitària de la COVID-19 i mobilitzar-nos per caminar cap a un horitzó republicà de drets i llibertats.

Des del govern espanyol es pretén un retorn a una “nova normalitat”, però les Joventuts d’Esquerra Republicana no volem tornar la situació prèvia al confinament, volem treballar per un nou escenari de drets, llibertats i oportunitats republicanes pel jovent dels Països Catalans.

Recuperem els carrers per denunciar la recentralització imposada, que s’està demostrant innecessària, ineficient i contraproduent. Una crisi sanitària no es resol amb autoritarisme, militarització i llei mordassa.

Recuperem els carrers per exigir que aquesta crisi econòmica no la paguin els de sempre. Aquesta crisi no la poden tornar a pagar la classe treballadora, calen mesures econòmiques per reduir desigualtats i lluitar contra l’exclusió social.

Recuperem els carrers per construir una alternativa ecologista. No podem perpetuar la dinàmica de consum i contaminació desmesurada que està esgotant els recursos naturals. El model social i econòmic en què hem de desenvolupar les nostres vides ha de ser sostenible i defensar la producció local.

Recuperem els carrers per teixir xarxa feminista. La violència masclista s’ha agreujat durant el confinament. Mobilitzem-nos per totes les dones que han patit i estan patint situacions extremes. No esteu soles!

Recuperem els carrers pels presos polítics, pels exiliats i per tots els represaliats. Tornarem a reivindicar la seva llibertat i la del nostre país, perquè l’amnistia és la millor manera de superar la injustícia i la persecució ideològica que patim.

Recuperem els carrers per avançar cap a la República catalana. Sense independència no hi ha canvi social possible. Perquè només la República pot posar la vida al centre, garantint drets, llibertats i oportunitats per viure dignament.

El jovent, un dels col·lectius més oblidats d’aquesta crisi, cal que recuperem els carrers i ens organitzem per fer-nos forts. Perquè només l’organització permet aconseguir victòries i canvis reals. Som la generació de la triple crisi: la financera del 2008, la repressiva de l’1-O del 2017 i la sanitària de la COVID-19, però no deixarem mai de lluitar per fer possible els nostres somnis!

Hi tornarem!

Hi tornarem! Hi tornarem!