Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.04
2019
1 de maig: dia internacional de la classe treballadora!

Anys després de la crisi econòmica, el jovent dels Països Catalans, lluny d’haver notat cap millora, seguim patint l’explotació laboral, seguim en feines precàries i en conseqüència, seguim sense poder viure una vida digna.

Actualment ens trobem que la gent jove és el col·lectiu més castigat per les polítiques neoliberals: ens costa trobar feina i a més, són curtes, inestables i mal pagades. Tots aquests factors, sumant-se a les altes taxes universitàries, els elevats preus del transport públic i un habitatge inaccessible fan que sigui molt difícil que puguem emancipar-nos i viure una vida digna i independent.
 
L’atur juvenil es concreta amb un 36’4% a les Illes, un 23’7% al Principat, un 22’7% al País Valencià i un 13’8% a la Catalunya Nord (la més alta de tot l’Estat Francès).
 
La classe treballadora, actualment segueix trobant-se en una situació d’abandonament, lluny del que sembla prometre l’estat del benestar dins un sistema capitalista global.
 
A l’Estat Espanyol hi ha la fita d’assolir un Salari Mínim Interprofessional de 1.200€, que actualment es troba en 900€ al mes per 14 pagues. Cal tenir en compte que la Confederació Europea de Sindicats demana un SMI de 14€/h. 
 
La divisió sexual del treball, les feines de cura no remunerades, la bretxa salarial i el sostre de vidre segueixen estant sobre la taula i lluny de trobar-hi solució, també agafen força dins del sistema capitalista i patriarcal.
 
La sinistralitat laboral actualment arriba als extrems d’enregistrar un total de 118 morts i  158.847 accidents lleus i greus l’any 2018 als Països Catalans, unes xifres amagades que es podrien haver disminuït amb un control més estricte per part dels sindicats, de les estructures i la seguretat en aquests llocs de treball. 
 
Davant de totes aquestes problemàtiques, les Joventuts d’Esquerra Republicana apostem per un sindicalisme que defensi a ultrança els drets laborals, potencïi la unió i solidaritat entre els treballadors, enforteixi la consciència de classe, a més, que defensi els drets i les llibertats nacionals. Estem convençuts que la República Catalana és una eina per millorar les condicions de vida dels treballadors i treballadores. 
 
Visca la lluita de la classe obrera!

Per la República dels drets socials! Per la República dels drets socials!