Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.12
2019
18D: Dia Internacional de les Persones Migrades

Avui, dia 18 de desembre, i en motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades el Jovent Republicà ens afegim a reclamar la protecció efectiva i plena dels drets humans de les persones migrants.

Actualment vivim en un context d’auge de l’extrema dreta i l’assumpció per part d’altres partits polítics del seu discurs xenòfob i, conseqüentment, en les seves polítiques. A això li hem de sumar una situació de racisme institucional exemplificada amb l’existència dels Centres d’Internament d’Estrangeria, les proves il·legals per determinar per determinar l’edat dels menors migrants no acompanyats, les identificacions selectives per part dels cossos policials o les traves burocràtiques dirigides a dificultar la vida de la nova ciutadania del nostre país, entre d’altres coses.

Aquest cúmul d’evidències fa que sigui impossible considerar als Països Catalans com un territori lliure de racisme. Alhora, s’evidencia la necessitat d’establir una estratègia antiracista i unitària que:

  • - faci front a la narrativa de la por i la xenofòbia que vol imposar el feixisme
  • - promogui el treball conjunt i cooperatiu del teixit social i associatiu del nostre país per aconseguir una millor acollida de les persones migrades
  • - lluiti per assolir les demandes i defensar els drets de les persones migrants
  • - acabi amb el racisme institucional present a tots els nivells de govern

Des del carrer fins a les institucions, el Jovent Republicà volem uns Països Catalans lliures de racisme!

En aquests moments és impossible considerar als Països Catalans com un territori lliure de racisme, però no defallirem en aquesta lluita! En aquests moments és impossible considerar als Països Catalans com un territori lliure de racisme, però no defallirem en aquesta lluita!