Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.12
2020
18D: Dia internacional de les persones migrades

Un any més, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades, les Joventuts d'Esquerra Republicana fem un clam en defensa dels drets i les llibertats de les persones migrants. Ho fem especialment en l'actual context, marcat per un augment de vulneracions de drets a causa de la crisi social i econòmica causada per la pandèmia.

Gran part d'aquestes vulneracions són causa de la Llei d'Estrangeria, que criminalitza a les persones migrants i les obliga a viure en una situació de precarietat i clandestinitat que els impedeix disposar d'una vida digna. Aquesta legislació els impedeix aconseguir una feina estable i lliure de precarització, accedir a la sanitat pública en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania, disposar d'un habitatge digne... Tot plegat genera unes condicions de vida inhumanes que condueixen a situacions on la pròpia vida d'aquestes persones es veu en risc.

Tanmateix, moltes institucions resten impassibles davant aquesta greu situació. Ho comprovem diàriament amb el biaix racista en diversos cossos policials, però també en casos més concrets com el tractament denigrant que reben les persones migrades arribades a Canàries o la resposta racista i criminalitzadora de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol després de l'incendi que va causar quatre morts a Badalona.

No hem d'oblidar ni obviar, però, que aquestes persones es veuen obligades a deixar casa seva i a embarcar-se en un viatge duríssim a causa de raons polítiques, econòmiques i socials creades i legitimades per la majoria de països occidentals, el neocolonialisme i l'estructura capitalista internacional.

El Jovent Republicà reivindiquem que migrar és un dret. Apostem per l'abolició de la llei d'estrangeria perquè volem una societat intercultural i antiracista, on es garanteixin els drets de tota la ciutadania.

Migrar és un dret! Migrar és un dret!