Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.02
2021
2 militants del Jovent Republicà investigats pel tall de la Jonquera

Aquest divendres 26 de febrer han estat citats a declarar dos militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana als jutjats de Figueres en el marc de la investigació del tall de la Jonquera convocat per Tsunami Democràtic la tardor del 2019.

Ambdós militants s’han negat a declarar. Segons l’organització, aquesta citació ha estat un nou intent de persecució a l’independentisme i apunten que no és un cas aïllat. De fet, el Jovent Republicà va denunciar el mes de desembre de 2020 que cinc altres militants havien estat citats a Girona pel tall de Salt. L’organització ha constatat que “la persecució a l’independentisme continua” i que ja són més de 3.000 persones represaliades per les seves idees polítiques.

Justament per aquest motiu, aquest matí s’ha convocat una concentració davant els jutjats de Figueres en suport als companys en què s’ha reclamat l’amnistia com a única via per superar la repressió de l’Estat espanyol.

La portaveu de l’organització juvenil, Kènia Domènech, ha afirmat que la pròxima legislatura ha de permetre abordar “amb tota la força i tota la determinació” la “crisi democràtica” oberta amb l’Estat espanyol. I ha assenyalat que l’exercici de l’autodeterminació i l’assoliment de l’amnistia vindran del “treball conjunt entre institucions i carrers” i per això “l’organització de totes les persones joves és imprescindible”.

L’amnistia és la via per superar la repressió de l’Estat espanyol L’amnistia és la via per superar la repressió de l’Estat espanyol