Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.06
2020
20J: Defensem els drets de les persones refugiades

Avui, dia 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, exigim que es garanteixin els drets de les persones refugiades arreu del món, posant especial atenció a aquelles que viuen situacions deshumanitzadores.

Enguany, abocats en una pandèmia mundial, s’han evidenciat les condicions precàries en què es troben moltes persones refugiades. Als camps de refugiats, com els de Grècia, ni s’ha garantit mesures d'higiene adequades ni accés a tractament sanitari per tothom. A més a més, a l’Estat espanyol, moltes persones migrades sense papers s’han trobat amb grans dificultats per accedir a la sanitat pública. Per aquests motius, exigim el trasllat de les persones que es troben en camps de refugiats, així com la regularització per totes les persones migrades. 

L’Estat espanyol segueix perpetuant unes lleis xenòfobes i racistes que fan complicada la benvinguda i la regularització de les persones migrades amb pocs recursos. La Llei d’Estrangeria impedeix que les persones que es troben en una situació irregular puguin tenir una vida digna i els condemna a la misèria. Per altra banda, la Llei d’Asil suposa tanta burocràcia que fa gairebé impossible la sol·licitud d’asil i requereix la presentació de proves empíriques, quan en molts casos els motius són difícilment demostrables amb dades i papers. De fet, l’Estat espanyol al 2019 només va acceptar el 5% de les sol·licituds d’asil. Per tot això, exigim la derogació immediata de la Llei d’Estrangeria i el compliment dels compromisos internacionals pel dret d’asil.

Així mateix, tampoc podem ignorar els conflictes generats per alguns Estats en clau imperialista -entre els quals, l’espanyol- en els països d’origen de les persones refugiades. En aquesta línia, rebutgem les intervencions militars d’aquests països i l’exportació d’armes a aquests territoris i apostem per enfortir la cooperació al desenvolupament perquè ningú es vegi obligat de marxar del seu país per motius bèl·lics o econòmics. A més a més, reivindiquem una sortida ecològicament justa de la crisi del coronavirus, ja que una de les conseqüències silenciades del canvi climàtic són les migracions forçades.

El Jovent Republicà no cessarem en la lluita per garantir els drets humans a les persones refugiades. Seguirem mobilitzats i organitzats perquè ningú quedi enrere. 

Països Catalans, territori d’acollida!

Els Països Catalans som terra d'acollida! Els Països Catalans som terra d'acollida!