Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.10
2020
21 d’octubre - Vaga de la comunitat universitària

Aquest dimecres 21 d’octubre estudiants, professors i doctorands, celebren una vaga per reclamar més drets enmig de la crisi educativa accentuada pel COVID-19.

El curs acadèmic 20-21 va començar combinant la presencialitat amb el format virtual i amb moltes incerteses tant pel professorat com, sobretot, pels estudiants de classe treballadora que hem de fer front a les despeses i necessitem conciliar la vida laboral amb l’acadèmica. Finalment, el divendres 16 d’octubre s’anul·laven les classes presencials durant 15 dies amb una alta probabilitat de ser prorrogables. Això demostra una manca de planificació que perjudica sobretot a tots aquells estudiants que s’han de traslladar a altres municipis i que ja havien llogat el pis o comprat els bitllets de transport.

Cal que no oblidem que no tothom pot accedir a les condicions dignes que es requereixen per seguir el curs acadèmic de manera virtual, cal que el Govern de la Generalitat de Catalunya treballi per tots aquells estudiants que pateixen la bretxa digital i tinguin garantit un accés igualitari a internet i a la infraestructura necessària.

Per altra banda, s’evidencia encara més l’infrafinançament que pateixen les universitats que s’accentua amb la situació de pandèmia. Les ràtios, la plantilla de professorat, els espais i la infraestructura s’han de poder adaptar en la situació actual i poder-ne mantenir la qualitat, i fins i augmentar-la.

És per això que el Jovent Republicà donem suport a la vaga convocada pels sindicats estudiantils i de professorat i també les assemblees de facultat, així com també donem suport a la denúncia de Doctorands en Lluita davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’incompliment que han dut a terme les universitats i els centres de recerca negant-se a prorrogar els contractes, fent que fossin acomiadats més de 1.000 treballadors.

Treballadors i estudiants, a la vaga!

Dimecres 21 d’octubre
A les 9.00 h davant del TSJC donem suport als Doctorands
A les 18.00 h pl. Universitat manifestació a Barcelona

Donem suport a la vaga convocada! Donem suport a la vaga convocada!