Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.03
2018
21M: Dia internacional de l'eliminació de la discriminació racial

Contra el racisme, acció directa!

Avui, 21 de març, se celebra el Dia Internacional de l'Eliminació Racial. Avui és un dia per sensibilitzar sobre el racisme estructural i visibilitzar i potenciar la lluita antiracista.

Actualment, el racisme, la xenofòbia i la intolerància són problemàtiques comunes a totes les societats. La discriminació per raó de raça és estructural i la patim tant a nivell institucional com a nivell social. El racisme no és només una ideologia sinó que va molt més enllà: és un sistema opressor que impedeix que aquelles persones que s’escapen de la cultura occidental es trobin contínuament impediments per ser plenament lliures i per tenir garantits els mateixos drets.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana apostem per uns Països Catalans plenament democràtics i, en conseqüència, un sistema discriminador com el racisme no hi té lloc. Hem de prendre consciència sobre la institucionalització del racisme i entendre que amb el racisme quotidià l’enfortim contínuament. Hem de frenar-lo des de l’arrel.

Veiem amb preocupació el creixement de discursos populistes i xenòfobs arreu d’Europa i la implementació de polítiques migratòries discriminatives com els CIE. Veiem inacceptable que no tothom tingui dret a vot i també considerem alarmant que els mitjans comuniquin informació clarament racista, com ha passat darrerament amb la mort de Gabriel.

No podem permetre’ns quedar-nos amb els braços creuats. Hem de prendre consciència del racisme estructural i sensibilitzar-nos internament. Així mateix, també creiem que és imprescindible l’organització i coordinació per combatre aquesta xacra. Cal que visualitzem la discriminació racial i que no fem ni un pas enrere. Dissabte passat, 17 de març, vam fer un pas més contra el racisme i això no pot tenir aturador. A més a més, des de l’àmbit institucional, també hem de prioritzar aquesta lluita amb la implementació de polítiques públiques que erradiquin el racisme en tots els espais i entenent la seva interseccionalitat amb altres lluites.

No ens cansarem de denunciar el racisme i la xenofòbia per aconseguir una igualtat efectiva i real. L’única resposta a aquesta opressió passa per l’acció directa.

Contra el racisme i el feixisme, ACCIÓ DIRECTA! Contra el racisme i el feixisme, ACCIÓ DIRECTA!