Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.04
2017
25 d'abril. Diada del País Valencià

Hui 25 d'abril, es complixen 310 anys de la derrota de les tropes austriacistes a la Batalla d'Almansa. La Corona de Castella, pel dret de conquesta, va ocupar el Regne de València i va aplicar el Decret de Nova Planta amb el que quedaren abolides la major part de les lleis i institucions valencianes, entre elles els nostres Furs, concedits cinc segles abans per Jaume I i on es garantien els nostres drets i llibertats com a poble, Aquesta derrota va ser l'inici de la colonització castellana, una dependència que arriba fins als nostres dies, com demostren els recentment publicats Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) en els que ha quedat patent que els valencians som discriminats sistemàticament amb la inversió més baixa de l'estat.

Ha quedat clar que els problemes dels valencians no estan en l'agenda del govern espanyol, és més, els agreuja i l'única manera que tenim de solucionar-los, és controlar la gestió dels nostres recursos i destinar-los on siguen més efectius a l'hora de fer un país més socialment just. El País Valencià necessita un corredor mediterrani que vertebre les nostres comarques i ens oferisca una via directa amb Europa per al desenvolupament del nostre sistema productiu i també perquè els joves que van haver de marxar per buscar-se la vida fora del nostre país, puguen tornar.
 
Un altre dels problemes que ens assetgen és la corrupció, encara hui en dia seguixen destapant-se casos de corrupció, que arriben fins al més alt nivell del govern autonòmic, havent sigut imputats fins i tot, 3 dels 5 últims presidents conservadors, tots ells, presumptes garants d'allò que denominaven autèntica valencianitat. I això, només demostra que no són casos aïllats, sinó que el Partit Popular és, de fet, una banda criminal que s'organitza per espoliar els recursos de les arques públiques, i amb enganys i il·legalitats han anat robant de totes les administracions públiques per on han passat, uns diners, que en definitiva són de tots i totes nosaltres i han posat llast al nostre futur.
 
Hem d'implicar-nos per construir una societat crítica, activa i formada, capaç d'analitzar i millorar la realitat en la qual vivim, i hem de organitzar-nos per multiplicar les nostres forces i junts assolir els nostres objectius. Hem de ser també forts als carrers, demostrar que la nostra és una lluita constant i ferma. No hem de consentir que el tardo-franquisme imperant seguisca present, ni a les institucions ni als carrers. La nostra és una lluita pacífica, les urnes i els vots són les nostres armes, però l'enemic no entén de democràcia, sols de violència i odi.
 
Un any més, eixirem al carrer per reivindicar la independència del nostre país, perquè sabem que és la principal ferramenta que tenim la ciutadania valenciana per aconseguir un país socialment just, lliure i vertaderament democràtic. Contra l'immobilisme de l'estat espanyol cal que la societat valenciana exigim el nostre propi autogovern, amb competències plenes i amb la capacitat de prendre les nostres decisions sense haver de retre cap compte a Madrid. Al remat, no es tracta de defensar una bandera o una altra bandera, hem de ser conscients que el País Valencià necessita la força de tots i totes nosaltres per fer front als embats de la dreta més rància i antivalenciana. El futur del nostre país és a les nostres mans, no podem deixar passar l'oportunitat de convertir-nos en allò que volem ser. Tenim un país per fer, construïm-lo!

Tenim un país per fer, construïm-lo! Tenim un país per fer, construïm-lo!