Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.11
2010
25-Novembre: que la violència no ens prengui la independència!

Avui, dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista, les dones i els homes d'Esquerra i les JERC volem reiterar públicament el nostre compromís en l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones, i expressem el nostre condol per la mort de les 18 víctimes de violència masclista als Països Catalans aquest 2010.


La violència masclista constitueix una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats. A Catalunya, la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista constitueix un gran pas en l’abordatge d’aquesta problemàtica, atès que ens ha dotat de noves eines i instruments per fer-hi front.

Especialment destacable és que el pressupost per a la lluita contra la violència masclista hagi augmentat en un 165% des del 2005. Malgrat tots aquests esforços, cada any seguim veient determinats comportaments i pràctiques intolerables que atempten contra els drets de les dones i reflecteixen la profunditat amb que està arrelat el model social patriarcal. Aquest fet requereix de canvis profunds en l'estructura social del nostre país i, per tant, continua essent imprescindible la total implicació de les institucions i la societat civil en la seva eradicació.

Des d'Esquerra i les JERC entenem que cal seguir posant les dones en el centre de les polítiques públiques per tal que aquestes siguin subjectes de drets i ens comprometem a continuar desenvolupant rigorosament i amb responsabilitat la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Des d'aquí encoratgem tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència i mostrem, un cop més, el nostre compromís a seguir treballant per uns Països Catalans on l'eliminació de la violència masclista sigui, algun dia, una fita acomplida.


CONSULTA TOTS ELS ACTES EN MOTIU DEL 25 DE NOVEMBRE

25-n_2010-5151.jpg 25-n_2010-5151.jpg