Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2020
25N dia internacional contra les violències masclistes

La violència masclista és un fet estructural que patim les dones dins del sistema patriarcal i es pot manifestar de moltes maneres, des de violències psicològiques, econòmiques, verbals, físiques i/o sexuals, i en àmbits molt extensos o molt propers, àmbits festius, laborals, familiars, de parella o amistats. Totes aquestes violències s’han de denunciar, ja que formen part d’una estructura a la qual podem anomenar iceberg, i on els micromasclismes són més freqüents i invisibles, però que si es van perpetuant i agreujant poden arribar a violències físiques i fins i tot als feminicidis.

Enguany, la crisi sanitària de la Covid-19 i les mesures que l’han acompanyada han tingut un impacte directe sobre les nostres vides quotidianes, i han afectat amb més força els sectors més vulnerables evidenciant les desigualtats estructurals. Per limitar la propagació del virus, s’han aplicat mesures de confinament que han contribuït a l'agreujament de les violències masclistes aïllant les víctimes de tot acompanyament i ajuda. Els domicilis han esdevingut paranys i espais poc segurs per a moltes dones que s’han vist obligades a conviure amb els seus agressors.

Es constata amb el fet que les trucades per violència masclista han augmentat  arreu dels Països Catalans amb una mitjana de 40 trucades diàries durant el primer confinament al Principat de Catalunya, segons l'Institut Català de Dones (ICD). 

A més, també hem pogut veure com ha recaigut, encara més, sobre les dones el pes de les cures tant a la llar com també en els sectors laborals que s’han precaritzat en el desenvolupament de la pandèmia, de la mateixa manera la reducció del seu poder adquisitiu.

Al llarg del 2020 hi ha hagut 20 feminicidis arreu dels Països Catalans, una xifra que cal posar sobre la taula davant d’una pandèmia que ha invisibilitzat més el masclisme, tancant-lo a les nostres cases. És per això que avui, dia 25 de novembre i sempre hem de seguir denunciant les violències masclistes i reivindicant la lluita feminista.

Tanquem les portes al masclisme, obrim-les a la sororitat!

Que la violència masclista no quedi invisibilitzada darrere les portes. #ExposemelMasclisme

Tanquem les portes al masclisme, obrim-les a la sororitat! Tanquem les portes al masclisme, obrim-les a la sororitat!