Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2023
25N - Prou impunitat. Prou violències masclistes!

Durant el 2023, hi ha hagut més de 15 feminicidis arreu dels Països Catalans, però, com sempre, cal posar de manifest que la violència masclista es pot manifestar de moltes i diverses maneres, ja que hi ha molts tipus de violències; des de les més comunes i invisibilitzades, com són els micromasclismes, fins a les violències més visibles, com és la violència psicològica, la violència física i, fins i tot, l'assassinat. Així doncs, la violència pot ser física, psicològica, sexual, econòmica, obstètrica, digital, vicària, estètica i també es pot produir dins de la vida política i comú de les dones.

El més comú és pensar que les violències masclistes es cometen en l’àmbit de la parella, però cal recordar que, en ser una qüestió social, es produeixen en tots els àmbits de la vida com el familiar, el laboral, el social, l’esfera pública o també en el digital i l’esportiu.

La violència masclista és una conseqüència de l’estructura patriarcal en què vivim, una organització social on s’exerceix autoritat mitjançant la subordinació de les dones en relació amb els homes, que s’erigeixen com a caps d’aquesta societat.

Tanmateix, una de les xacres amb les quals conviu el moviment feminista és el de la impunitat quan es produeixen aquestes violències, tant per part de la justícia com també per part de la mateixa societat. Aquesta indemnitat comporta, també, que les persones que exerceixen qualsevol d’aquestes violències sentin que poden continuar actuant tal com ho fan, ja que mai es trobaran amb ningú que els confronti i els aturi.

És per això que aquest 25 de novembre, dia internacional contra les violències masclistes, manifestem que aquestes actituds són intolerables i rebutgem totalment qualsevol mena de violència masclista.

Prou impunitat. Prou violències masclistes!

Cartell 25N 2023 Cartell 25N 2023