Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2022
28J, Dia de l’Alliberament LGTBI+: Trenquem el mur, la diversitat és vida!

Com cada 28 de juny, celebrem el Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI+. Ho fem per commemorar la revolta que el 1969 es va produir a la ciutat de Nova York, quan la policia va irrompre al bar Stonewall Inn, punt de trobada habitual del col·lectiu, i es va trobar amb la resistència de gais, lesbianes i trans que, farts de la repressió policial constant, es van enfrontar als agents durant dies. Aquests fets van significar el moment fundacional del moviment LGTBI+ com a tal, que a partir d’aquell moment va prendre consciència que s’havia d’organitzar i lluitar pels seus drets arreu del món.

Als Països Catalans la primera manifestació pels drets LGTBI+ va ser el 26 de juny del 1977 a Barcelona, una mobilització que portava per lema "Nosaltres no tenim por, nosaltres som" i que malauradament va acabar amb càrregues policials.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana sabem que des de llavors la situació del col·lectiu LGTBI+ a casa nostra ha millorat: s’han suprimit lleis que ens discriminaven i ens perseguien per la nostra condició i s’han creat i ampliat drets. Tot i així, encara queda molt camí per recórrer i per aconseguir una igualtat efectiva.

Constatem una tendència creixent en la utilització del col·lectiu LGTBI+ per a finalitats especulatives i de promoció comercial i turística, com s’ha evidenciat enguany amb el lamentable episodi del Palma Pride Week. També se’ns fa impossible aconseguir feina per mostrar-nos tal com som, encara patim assetjament a les escoles i instituts, encara ens agredeixen pel carrer i encara ens maten. És palpable que hem viscut un retrocés important en els darrers anys a causa dels discursos d’odi promoguts pels partits d’extrema dreta i les seves associacions, que han posat a la diana dels seus atacs el col·lectiu trans*.

La lluita del col·lectiu LGTBI és una necessitat i un deure de tothom mentre l'odi segueixi difonent-se. Tenim el dret a viure en llibertat en un país lliure i per això cal sortir als carrers, organitzar-nos i lluitar per construir uns Països Catalans d’igualtat, justícia i llibertat. 
     
Trenquem el mur, la diversitat és vida!

La lluita del col·lectiu LGTBI és una necessitat i un deure de totes mentre l'odi segueixi difonent-se La lluita del col·lectiu LGTBI és una necessitat i un deure de totes mentre l'odi segueixi difonent-se