Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2023
28J: Orgull contra el feixisme!

Com cada 28 de juny, el Jovent Republicà reivindiquem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+. Ho fem per commemorar la revolta que el 1969 es va produir a la ciutat de Nova York, quan la policia va irrompre al bar Stonewall Inn, punt de trobada habitual del col·lectiu, i es va trobar amb la resistència de gais, lesbianes i trans que, farts de la repressió que patien, es van enfrontar a la policia durant dies. Aquests fets van significar el moment fundacional del moviment LGTBI+ com a tal, que a partir d’aleshores va prendre consciència que calia dir prou, que s’havia d’organitzar i lluitar pels seus drets arreu del món. 

Aquell aprenentatge continua sent més vigent que mai. Ara, tant a l’Estat espanyol com al francès, l’auge de l’extrema dreta pretén fulminar tot el que hem aconseguit amb esforç i lluita. Patim l'amenaça d'un retrocés històric quan les dades i la realitat del nostre dia a dia demostren que encara avui no hem avançat prou: ens agradeixen als carrers, ens qüestionen a casa nostra, patim assetjament a l'escola i al transport públic, se'ns instrumentalitza per a vendre i se'ns discrimina a la feina.

En aquest context, la lluita del col·lectiu LGTBI+ és un deure imperiós i urgent per impedir que acabin amb la nostra llibertat, seguretat i vida. Per això fem una crida a tot el col·lectiu a mobilitzar-se, a no permetre l’avanç de l’extrema dreta a les institucions espanyoles aquest 23 de juliol. Cal apostar per l’únic projecte que planteja una ruptura contra els fonaments que sustenten l’extrema dreta i el seu poder econòmic i mediàtic, l’únic projecte que lluita contra el règim del 78. Hem de ser capaços d’organitzar-nos en tots els espais per cremar el seu odi i construir uns Països Catalans de justícia i llibertat.

​El Jovent Republicà no permetrem fer ni un pas enrere!

28J: Orgull contra el feixisme! 28J: Orgull contra el feixisme!