Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.11
2018
29N Vaga estudiantil: Rebaixem les taxes!

Les Joventuts d'Esquerra Republicana ens sumem a la vaga estudiantil convocada per aquest 29 de novembre a la que estan cridats els estudiants del principat de Catalunya per reclamar que la rebaixa de taxes s'inclogui als propers pressupostos de la Generalitat.

Actualment els preus per accedir a la universitat són desorbitats i inassumibles per a les classes treballadores degut a la pujada de taxes universitàries que l’any 2011 va aprovar el govern de CiU amb el PP. Per revertir la situació, ara fa 3 anys el Parlament de Catalunya va aprovar una moció que instava el Govern a aplicar una rebaixa del 30% de les taxes, una demanda que compta amb un ampli suport per part de tota la comunitat universitària-
 
Fins ara, però, els diferents responsables de la Secretaria d’Universitats i Recerca no han aplicat aquesta mesura i ara ens trobem davant d’una situació en què el conseller d’Economia i vicepresident del Govern de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat que preveu incrementar la partida pressupostària per aquest sector.
 
Davant aquesta situació, el Jovent Republicà celebrem la voluntat de revertir les retallades fetes a les universitats i esperem que aquest augment de la partida es destini a fer possible la rebaixa de taxes.
 
Així doncs, les Joventuts d’Esquerra Republicana exigim al Govern de Catalunya que es comprometi públicament a fer efectiva la rebaixa del 30% de les taxes i demanem que un cop es produeixi, la resta d’agents estudiantils pressionin a tots els grups parlamentaris perquè aprovin els pressupostos.
 
Perquè aquests preus no són públics, aquest dijous 29 de novembre, les universitats i els instituts sortim al carrer!

El compromís de Pere Aragonès fa que la rebaixa de taxes estigui més a prop que mai. El compromís de Pere Aragonès fa que la rebaixa de taxes estigui més a prop que mai.