Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.12
2020
5 militants del Jovent Republicà investigats pel tall de Salt es neguen a declarar

Aquest dimecres 9 de desembre han estat citats a declarar 5 militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana als jutjats de Girona en el marc de la investigació dels talls de Salt convocats pel Tsunami Democràtic ara fa un any. Els militants de l’organització juvenil s’han negat a declarar com a senyal de protesta davant d’una causa que consideren de naturalesa “política”.

Entre avui i demà està previst que un total de 52 persones passin a declarar, en un procés judicial que el Jovent Republicà ha qualificat de “persecució al dret de manifestació”

Al voltant d’una cinquantena de militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana s’han concentrat davant dels jutjats de Girona per tal donar suport als companys que han hagut de presentar-se davant les autoritats judicials.

Segons han explicat els militants citats, se’ls acusa “per les seves idees independentistes” i han assegurat que estan davant d’un “judici polític”. De fet, tots ells han comparegut davant del jutge amb una mateixa samarreta que tenia com missatge “independència” i s’han negat a declarar com a senyal de protesta.

La portaveu del Jovent Republicà, Kènia Domènech, ha recordat que “hi ha gairebé 3.000 persones represaliades per les seves idees polítiques” i per això s’ha mostrat convençuda que “l’amnistia és la millor via per superar la repressió de l’Estat espanyol”.

Perseguits per mobilitzar-se contra la sentència als presos polítics Perseguits per mobilitzar-se contra la sentència als presos polítics