Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.02
2016
6 de febrer: Dia internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina

La mutilació genital femenina – que comprèn tots els procediments consistents en la resecció parcial o total dels genitals externs femenins i altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics – és una pràctica cruel i perillosa per a la salut física, psicològica, sexual i reproductiva de les nenes i les dones. És una violació dels seus drets humans i una forma de violència per ser una manifestació de la discriminació per raó de gènere ja que és un acte de violència que s'exerceix contra les dones i les nenes pel sol fet de ser-ho. 

Tot i que aquesta pràctica està reconeguda pels organismes internacionals com una violació dels drets humans, l’Organització Mundial de la Salut afirma que és comuna en 28 països d'Àfrica, Àsia i Orient Mitjà, on un total de 140 milions de nenes i dones ja l'han experimentat, i que, a cada minut, quatre nenes són mutilades. I, en el cas de Catalunya (segons les últimes dades publicades per la Unió d’Associacions Familiars) al voltant d’unes 6.000 nenes d’entre 0 i 14 anys a Catalunya poden ser víctimes de l’ablació.

Per això, la mutilació genital femenina suposa un desafiament mundial per a l’assoliment complet dels drets humans davant del qual no ens podem quedar de braços creuats. Les JERC instem a la comunitat internacional, a totes les institucions i als governs dels Països Catalans a establir clarament una política de tolerància zero contra la mutilació genital femenina, promovent i assegurant el correcte funcionament dels protocols i programes que estableixen les mesures pertinents per prevenir i actuar contra aquesta cruel pràctica, encara xacra d’una societat patriarcal i androcèntrica.

Imatge en motiu del dia internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina Imatge en motiu del dia internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina