Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.12
2019
6D: res a celebrar!

Amb disfuncions democràtiques estructurals congènites i una llarga agonia que sembla no acabar-se mai, la constitució espanyola arriba avui als seus 41 anys.

L’independentisme català l’hem rebutjat des de bon principi, quan des de l’esquerra subordinada i el nacionalisme conservador se’n cantaven les lloances. Ja fa 41 anys el jovent independentista advertia que aquella constitució feta sota l’atenta mirada de l’exèrcit franquista en l’estàven venent com a punt de partida i era en realitat un forrellat que assegurava els privilegis de les elits dirigents del franquisme, que passaven a ser les elits dirigents del nou règim del 78.

La instauració de la monarquia, una declaració de drets i llibertats abstracta sense garanties, l’impediment a la relació entre diferents territoris dels Països Catalans i el no reconeixement a drets com el de desobediència civil o l’autodeterminació éren un presagi del que hem acabat comprovant anys després de forma flagrant.

I d’aquella falsa transició al retorn a l’autoritarisme d’Estat que patim avui. La Constitució ha passat de ser bandera d’una transició a ser la mateixa raó d’Estat, sagrada, immutable i inqüestionable. El Tribunal Constitucional, deslegitimat, qüestionat i cada cop més bunqueritzat, s’ha convertit en un legislador negatiu que trepitja dia sí i dia també les propostes legislatives, d’entre d’altres, d’un Parlament de Catalunya que legisla a favor dels interessos i les voluntats de la ciutadania que representa.

Avui més que mai, perquè ni nosaltres ni tan sols els nostres pares l’han votat, perquè el temps ens ha donat la raó, i perquè aspirem i mereixem decidir com volem regir el nostre futur, el jovent independentista dels Països Catalans no reconeixem com a nostra la Constitució del 78. És més, la situem com el principal obstacle cap a l’accés a una nova realitat que ens ofereixi una vida digna de ser viscuda. La societat a què aspirem, basada en la justícia social, una plenitud de drets, llibertats i oportunitats per a tothom, decidida de dalt a baix, feminista, antifeixista i ecologista, és a dir, en síntesi, republicana, només serà possible des del combat democràtic per superar la constitució, exercir el dret a l’autodeterminació i construir la República Catalana.

Per això el jovent independentista ens aboquem a ser més i més forts, a aconseguir una societat organitzada, mobilitzada i crítica, que sigui capaç de fer valer la seva voluntat popular per damunt de la repressió, l’aparell d’Estat i les lleis que han oblidat que emanen de la ciutadania i ens les pretenen presentar com a sagrades i immutables.

Avui, 6 de desembre de 2019, tombem el règim. Visca la República!

El jovent independentista dels Països Catalans no reconeixem la Constitució del 78! El jovent independentista dels Països Catalans no reconeixem la Constitució del 78!